Verhoog de snelheid van SCIA Engineer

Details van Verhoog de snelheid van SCIA Engineer

• Modulecode ESA0046
  • Software
    • SCIA Engineer
  • FAQ topic

Hieronder vind je enkele tips om de werk en berekensnelheid van SCIA Engineer te verbeteren.

Sluit SCIA Engineer uit bij de virusscan

Het kan voorkomen dat een virusscan de snelheid van het programma SCIA Engineer vermindert, vooral tijdens de berekening wanneer een groot aantal tijdelijke bestanden worden aangemaakt. Schakel niet de volledige virusscan uit (wat gevaarlijk kan zijn!), je kan specifieke programma's of bestanden uitsluiten van het scanproces. Een voorbeeld over hoe dit kan worden opgelost, wordt hieronder weergegeven voor een Symantec virusscanner.

Allereerst kunt u bij de instellingen kiezen om bestanden, mappen en processen uit te sluiten:

Hier kan je vervolgens bepaalde mappen en submappen van SCIA Engineer toevoegen:

TIP: In sommige omstandigheden kunnen de bestanden, die gebruikt worden tijdens de berekening, niet geschreven of gelezen worden door de solver. Daarom is het zeer interessant om ook de TEMP folder in deze uitzonderingen te plaatsen.

U kunt de locatie van deze map vinden via Instellingen > Globale UI instellingen > Bestanden:

Een overzicht van al de mappen en executables die je best uitschakelt vind je op de volgende FAQ-pagina: Uitzonderingen voor antivirus

Schakel Windows Search Indexing uit

Teneinde het zoekproces te versnellen, zal de search indexing service doorheen de bestanden en mappen scannen op het Windows systeem en hierover informatie registreren in een indexbestand. Dit zal middelen van het systeem verbruiken waardoor het nuttig kan zijn om search indexing uit te sluiten voor SCIA Engineer.

In het Configuratiescherm, kan je kiezen voor Opties voor indexeren:

Hier kan u klikken op Wijzig en deselecteer vervolgens dezelfde mappen die reeds beschreven zijn in het vorige punt:

Opmerking: Deze tips geven niet enkel oplossingen voor langzame berekeningen, maar ze kunnen ook crashes voorkomen.

Ontwerpgroepinstellingen

Via Hoofdmenu > bibliotheken > ontwerpgroepinstellingen kan je de optie 'automatisch hergenereren' uitschakelen.