Hoe een PDF aan te maken met 3D afbeeldingen?

Het is mogelijk om een PDF document met 3D afbeeldingen aan te maken. Wanneer het PDF document wordt geopend, kunnen deze afbeeldingen worden geroteerd, gezoomd, …

Rechtsklik met de muis in het grafisch venster of klik op het icoon ‘afdrukken afbeelding’ en selecteer de optie ‘Live afbeelding met schaal in Engineering report’.

In het volgende venster kan je de optie ‘Exporteer naar PDF als 3D’ aanvinken en kiezen voor ‘Invoegen & Sluiten’ (via ‘in geselecteerde rapportage’ als er reeds een engineering report aangemaakt is of via ‘in inbox’).

Ga naar het Engineering Report. Als je de afbeelding hebt toegevoegd aan het geselecteerde rapport, is de afbeelding reeds aanwezig in het rapport.
Als je hebt gekozen voor ‘in inbox’, kan je de afbeelding terugvinden bij de beschikbare items onder ‘Inbox’.

Ga naar de ‘Engineering report instellingen’ (klik op de engineering report knop linksboven) en kies voor ‘Exporteren’ > ‘Exporteer naar PDF’.

Opmerkingen:

• Het is belangrijk om de functionaliteit ‘Exporteer naar PDF’ te gebruiken. De optie ‘exporteer naar PDF als 3D’ werkt niet als je print naar een PDF creator.
  • Wanneer het PDF document wordt geopend, is het mogelijk dat de 3D inhoud is uitgeschakeld. In dat geval dien je deze toepassing eerst in te schakelen.