Overdracht project naar oudere SCIA Engineer versie via XML

Transfer project to older SCIA Engineer version via XML SCIA Engineer laat de gebruiker toe om een project te exporteren naar een XML-bestand. XML is een op tekst gebaseerde database en is onafhankelijk van de versie van SCIA Engineer. Daarom is het mogelijk om een projectbestand te exporteren uit een nieuwere versie en te importeren in een oudere versie.

De functie XML-export is te vinden in het hoofd boommenu in de groep Tools.

De interface van de XML uitvoer is vergelijkbaar met het oude Document in SCIA Engineer. Daar kan u objecten selecteren die geëxporteerd moeten worden. Je moet de juiste volgorde van de objecten in het XML-bestand bewaren want het XML-bestand wordt sequentieel geïmporteerd. Bijvoorbeeld, om een balk te importeren, moet u eerst het Materiaal toekennen, dan de Doorsnede, dan Knopen en pas aan het einde kan u de tabel van Liggers toevoegen aan het document.

Vandaar moet u beginnen met “Project”, verdergaan met “Instellingen”, “Bibliotheken”, “Groepen”, “Constructie”, “Lasten”. Dan kan u alle andere items die u nodig hebt toevoegen.

Nadat u de functie XML IO Document start, wordt u gevraagd om een sjabloon te openen. Dit is niet noodzakelijk. U kan reeds bij aanvang een nieuw XML-document aanmaken. Bijgevolg kan u klikken op “Annuleren” en een nieuw leeg XML-document openen.

Klik op de knop “Nieuw” en u krijgt een venster met mogelijke nieuwe objecten die kunnen worden toegevoegd. Selecteer het gewenste item en klik op “”<<< Toevoegen”. Dit omvat een nieuwe tabel in het XML-document. Als alternatief kunnen de items worden “gesleept” naar het venster aan de linkerzijde.

Transfer project to older SCIA Engineer version via XML

Transfer project to older SCIA Engineer version via XML

Zoals reeds gezegd, de volgorde van de tabellen is belangrijk omdat het XML-bestand sequentieel zal worden geïmporteerd.

De afbeelding toont een voorbeeld van een correcte sortering.

Moest het gebeuren dat u iets vergeet, kan u de gewenste items toevoegen en de export herhalen.

De resultaten moeten niet worden geëxporteerd. Je moet het geïmporteerde model toch berekenen.

Voordat u het XML-document exporteert, moet u het document hergenereren. Als u dit niet doet, blijven de tabellen leeg.

Transfer project to older SCIA Engineer version via XML

Na hergeneratie van het document, kan u het XML-bestand exporteren.

Transfer project to older SCIA Engineer version via XML

Selecteer de map waarin u het XML-bestand wil opslaan en klik op Exporteren.

Transfer project to older SCIA Engineer version via XML

Het geëxporteerde XML-bestand kan worden bekeken in Internet Explorer of een andere applicatie gekoppeld aan uw computer met de XML-bestanden.

Transfer project to older SCIA Engineer version via XML

Tenslotte kan u het XML-bestand importeren in SCIA Engineer met de functie “Bestand \ Importeer \ XML bestand”.

Transfer project to older SCIA Engineer version via XML

Sommige handmatige correcties kunnen nodig zijn. Ze kunnen worden toegepast in het oude bestand voor de export of in het nieuwe na de import:

1. Het is nodig om interne randen te verwijderen die werden gemaakt door de functie “verbinden van staven/knopen”. Al deze randen hebben de naam “ES” gevolgd door een getal. U kan ze selecteren door “sel ES*” te typen in de commandolijn. De randen kunnen worden geselecteerd en verwijderd in het oude bestand voor de export of in het nieuwe bestand na de import. Uiteraard is het beter om dit in het oude bestand te doen.
  2. Kleuren van doorsneden en lagen worden niet geëxporteerd. Ze moeten worden bepaald na het importeren.
  3. Als u een aantal eigenschappen van de objecten mist, kan u de tabellen bewerken in het XML-document en de ontbrekende eigenschappen toevoegen.

Na het importeren, moet u de constructie controleren en de staven/kopen verbinden.

Controleer ook het gewicht van de structuur voor de export en in het nieuwe bestand na de import, om zeker te zijn dat er niets belangrijks ontbreekt.

XML Export kan daarnaast ook worden gebruikt om de inhoud van projecten op te schonen. U kiest er dan voor om enkel en alleen de nodige en juiste gegevens naar XML te exporteren.

Referentienummer:
ESA1915