Eerste installatie van SCIA Engineer op computer: Sentinel driver installation

Wanneer SCIA Engineer voor de eerste keer op een pc geïnstalleerd wordt, moet ook de sentinel driver geinstalleerd worden.

Naast het programma SCIA Engineer zelf moet immers nog een programma geinstalleerd worden om de licenties van een lokale dongle te kunnen inlezen. Deze uitleg heeft dan ook enkel betrekking op gebruikers die werken met een lokale protectie.

Dit programma dient slechts eenmalig geinstalleerd te worden. Bij de installatie van volgende hogere versies van SCIA Engineer volstaat het om de dongel te herprogrammeren/updaten (met keyprog voor versies 2009 en ouder of met een nieuwe .lic file voor versies 2010.0 en nieuwer).

Het programma Sentinel Protection Installer vindt u terug op de installatie-cd onder tools of u kan het ook steeds downloaden op de website van Safenet: www.safenet-inc.com/support-downloads/sentinel-drivers/

In bijlage vindt u de download voor Sentinel Protection Installer v 7.6.5 (of hoger).

Let op dat op het moment van installatie uw dongle zich NIET op de pc bevindt !!!

Indien de dongle zich op het moment van installatie per ongeluk wel op de pc bevond, dan kan het zijn dat de herkenning van de sleutel nog niet in orde is. In dit geval dient het programma eerst verwijderd te worden via het "Control panel" van Windows en nadien opnieuw geinstalleerd te worden!