„The Art of Structural Design“ celosvetová súťaž statikov a projektantov pre rok 2015 bola zahájená

pondelok, 1 december, 2014

SCIA zahajuje už deviaty ročník medzinárodnej súťaže s finančnými odmenami v celkovej výške 9 000 € - tento rok s podtitulom The Art of Structural Design.

Herk-de-Stad, Belgie - SCIA dnes oznámila, že začína prijímať prihlášky a súťažné projekty pre ďalší ročník medzinárodnej súťaže User Contest 2015 The Art of Structural Design. Vo svojom už deviatom ročníku sa táto unikátna súťaž zameria na inšpirujúce projekty a ich nadaných tvorcov.

Zúčastniť sa môžu všetci užívatelia programov distribuovaných firmou SCIA. Súťaž prebieha od 1. decembra 2014 do konca februára 2015.

Dr. Ir . Jean-Pierre Rammant, riaditeľ  SCIA vysvetľuje: „Každé dva roky oslavujeme profesionalitu našich užívateľov z oblasti stavebníctva a prezentujeme, ako prispievajú do celosvetovej komunity statikov a projektantov. Po každom ročníku súťaže sme ohromení tým, ako ich pôsobivé projekty zreteľne demonštrujú čoho môžu skutoční profesionáli dosiahnuť s naším software.

Sme hrdí na našich užívateľov, vďaka ktorým minulý ročník súťaže so 127 projektmi od 97 firiem z 28 krajín pokoril všetky rekordy. Pre ročník 2015 chceme postúpiť za aspekty kompozície a estetiky stavebných projektov a chceli by sme predstaviť niektoré ďalšie aspekty ako bezpečnosť a stabilita v seizmických či iných konštrukčne náročných oblastiach, ekológiu, udržateľnosť, inováciu, kreatívne myslenie a praktické využitie BIM.“

O súťaži

Súťaž „The Art of Structural Design“ je otvorená pre všetkých užívateľov programov SCIA Engineer a Allplan Engineer. Účastníci budú súťažiť v nasledujúcich štyroch kategóriách:

• Kategória 1: Budovy
  • Kategória 2: Dopravné stavby a konštrukcie
  • Kategória 3: Priemyslové budovy a prevádzky
  • Kategória 4: Špeciálne projekty

Medzinárodná porota zložená z uznávaných expertov a akademikov posúdi všetky prihlásené projekty. Hlavnými kritériami budú originalita, technická obtiažnosť, prestíž a inovatívne využitie použitého software.

Víťazi a ceny

Táto súťaž dáva všetkým účastníkom jedinečnú šancu ukázať svetu svoje odborné znalosti a profesionálne zručnosti.

Každý z víťazov štyroch súťažných kategórií a víťaz Ceny poroty obdrží šek v hodnote 1 500 €. Po novom tento rok udelíme aj špeciálnu Cenu publika, ktorú určia výsledky hlasovania na našich sociálnych sieťach. Všetci víťazi budú tiež odmenení krátkym osobným videom o ich projekte.

Všetky prihlásené projekty budú publikované v knihe The Art of Structural Design. Kniha vydaná v niekoľkotisícovom náklade bude distribuovaná do tlače a médiám, profesionálnym asociáciám a významným hráčom stavebného priemyslu. Okrem toho bude zadarmo k dispozícii eBook pre mobilné zariadenia.

Viac informácií

Praktické informácie a pravidlá súťaže nájdete na webe
„The Art of Structural Design - User Contest 2015“: https://contest.scia.net.

Víťazi ročníka 2013

• Kat . 1 - Budovy
    SICA - Múzeum európskych a stredomorských civilizácií (Marseille, Francúzsko)
  • Kat . 2 - Dopravné stavby a konštrukcie