Nemetschek Scia dnes oznámila uvedenie Scia Engineer 14 na trh Expanding Design

streda, 21 máj, 2014

Herk-de-Stad, 21. mája 2014. - Nemetschek Scia, popredný svetový vývojár softvéru pre projektovanie s využitím BIM, oznámil uvedenie novej verzie Scia Engineer 14 na trh. Táto najnovšia verzia programu na výpočty a posudky stavebných konštrukcií označovaná heslom „Expanding Design" sa sústredí na tri oblasti: Na Open Design Checks, na vlastnú numerickú analýzu a prezentáciu výsledkov a na spríjemnenie každodenného používania.

„Je obdivuhodné sledovať, kam sa Scia Engineer dostal za 40 rokov," hovorí CEO Dr. Jean-Pierre Rammant. „So zamestnancami v 10 krajinách a s užívateľmi vo viac než 80 krajinách je Scia Engineer jediný program na výpočty a posudky stavebných konštrukcií so skutočne globálnym dosahom." Scia Engineer 14 ponúka statikom nielen novinky vo vlastnom programe, ale vytvára aj platformu, na ktorej môžu oni sami budovať svoje riešenia, ktoré presne spĺňajú dané konkrétne potreby, bez ohľadu na to, aké typy projektov spracovávajú, aký stavebný materiál používajú a v akej lokalite sa ich projekty realizujú.

Open Design Checks

Zákazníci teraz môžu rozšíriť návrhové možnosti Scia Engineera a ku konečnoprvkovému modelu môžu pripojiť vlastné posudky.

„Možnosť písať a spúšťať vlastné výpočty a posudky vnútri programu na statické výpočty je pre rad firiem skutočným prielomom," hovorí Geert Adriaenssens, Business & Product Manager pre divíziu Design Solutions.

Open Design Checks umožňujú zákazníkom:

• Centralizovať svoje špecifické výpočty a posudky do jednotného postupu prác. To vedie k redukcii počtu potrebných výpočtových modelov, ktoré by inak bolo nutné synchronizovať.
  • Sledovať, ktoré konkrétne rovnice a metódy boli pre výpočet použité. Používať posudky, ktoré sú úplne transparentné a eliminujú tak efekt „čiernej skrinky" súčasných CAE programov.
  • Zbaviť sa závislosti na jedinom dodávateľovi softvéru. Statici teraz môžu ľahko rozširovať svoj ​​výpočtový systém o špeciálne posudky, kedykoľvek to potrebujú.

Numerická analýza a prezentácia výsledkov

Veľká pozornosť bola venovaná základnej funkcii programu – výpočtu stavebných konštrukcií. Scia Engineer 14 prináša:

• „Automatické zjemnenie siete" - výsledok najnovšieho vedeckého výskumu. Vďaka tomuto „automatickému zjemňovaniu siete" Scia Engineer 14 detekuje miesta, kde je potrebné sieť konečných prvkov zjemniť. Potom podľa užívateľom nastavených tolerancií generátor siete vykoná automatickú úpravu siete. Výsledkom je rýchlejšie získanie kvalitnej siete a tým pádom aj presnejších výsledkov.
  • Nové zobrazenie deformácií a napätí na povrchoch prvkov v 3D pohľade ponúka podrobný a prehľadný náhľad na správanie sa konštrukcie.

Užívateľské vylepšenia

Scia Engineer prináša aj celý rad vylepšení a rozšírení pre každodennú prácu:

• Scia Engineer 14 rozširuje podporu pre Revit 2015 a prináša technológiu porovnania modelov („Model Compare"), ktorá sleduje a zvýrazňuje zmeny vykonávané v jednom či druhom programe. Užívatelia Tekla Structures uvítajú podporu 64-bitovej verzie Tekla Structures. Prepojenie s Allplanom bolo aktualizované pre verziu Allplan 2014-1. Navyše, Scia Engineer 14, ako jediný výpočtový program s certifikáciou IFC 2x3, aj naďalej propaguje Open BIM ako jednoduchý spôsob zdieľania modelu medzi architektom, statikom, dodávateľom a výrobcom, a to bez ohľadu na to, aký program ktorá strana používa.
  • Podpora pre zaťažovacie kombinácie podľa IBC 2012 a ASCE 7-10 a tiež generátor 3D zaťaženia vetrom podľa ASCE 7-10.
  • Ďalšie vylepšenia pre každodennú prácu ako nová kontextová online nápoveda, rozšírené tabuľkové zadávanie, novinky v návrhu oceľových prípojov podľa Eurokódu apod.

Viac sa dočítate na stránkach venovaných výhradne Scia Engineer 14: http://14.scia-engineer.com

O Nemetschek Scia

Firma Nemetschek Scia bola založená v roku 1974 a za dobu svojej existencie sa stala jednou z vedúcich firiem v oblasti vývoja softvéru pre návrh, výpočet a výrobu konštrukcií s podporou BIM. Nemetschek Scia je dcérskou spoločnosťou firmy Nemetschek AG - najväčšieho európskeho dodávateľa stavebného softvéru. Viac informácií nájdete na www.scia.net.

Kontaktná adresa

Nemetschek Scia