SCIA vyhlasuje jubilejný 10. ročník súťaže "User Contest", v ktorej každý druhý rok súťažia statici z celého sveta

štvrtok, 1 december, 2016

SCIA s radosťou pozýva všetkých užívateľov programu SCIA Engineer k účasti na už 10. ročníku súťaže s podtitulom "The Art of Structural Design". Projekty je možné posielať od 1. decembra 2016 až do 28. februára 2017.

Herk-de-Stad, Belgicko - SCIA dnes oznámila, že začína prijímať prihlášky a súťažné projekty do medzinárodnej súťaže svojich užívateľov. Táto, dnes už známa, súťaž vyzdvihuje výnimočné stavebné projekty a inšpirujúce nápady architektov, statikov a projektantov z celého sveta.

Hilde Sevens, generálna riaditeľka SCIA, k tomu hovorí: "Počas rokov sa z tejto súťaže stala významná udalosť, na ktorú sa naši užívatelia aj obchodní partneri vždy tešia. Oslávime už desiate jubileum a všetkým účastníkom dáme možnosť predstaviť celému svetu svoje profesionálne know-how a technické zručnosti."

"V súlade s novo definovanou víziou našej spoločnosti sme tento rok pridali k princípom hodnotenia projektov niektoré nové aspekty ako udržateľnosť a ekologický dopad", dodáva Hilde Sevens.

O súťaži

Edícia súťaže 2017, "The Art of Structural Design" je otvorená všetkým užívateľom, ktorí používajú SCIA Engineer ako nástroj pre výpočty, návrh a posudky konštrukcií. Projekty je možné prihlásiť v nasledujúcich kategóriách:

• Kategória 1: Budovy
  • Kategória 2: Dopravné stavby a konštrukcie
  • Kategória 3: Priemyselné budovy a prevádzky
  • Kategória 4: Špeciálne projekty

Porota a ceny

Medzinárodná nezávislá porota zložená z uznávaných expertov a akademikov sa stretne v máji 2017 a posúdi všetky prihlásené projekty. Hlavnými kritériami budú originalita, technická obtiažnosť, prestíž a inovatívne využitie SCIA softvéru.

Pre tento ročník sú pripravené nasledujúce ceny. Ocenených a odmenených bude šesť projektov.

• a. Ceny pre jednotlivé kategórie - víťaz bude vybraný z troch nominovaných projektov v každej kategórii.
  • b. Cena poroty - porota naviac ocení jeden projekt, ktorý sa bude vyznačovať príkladným využitím BIM, alebo ktorý zaujme svojím prístupom k udržateľnosti rozvoja a ochrane životného prostredia.
  • c. Cena publika - táto cena bude udelená na základe hlasovania verejnosti na Facebookovej stránke SCIA Engineer . Fanúšikovia môžu odovzdať svoj hlas ľubovoľnému počtu projektov.

Každý z víťazov 4 súťažných kategórií a víťaz "Ceny poroty" a víťaz "Ceny publika" dostane šek v hodnote 1 500 €. Celková výška cien tak dosiahne 9 000 €.

Propagácia a kniha User Contest

Všetky prihlásené projekty budú publikované v knihe The Art of Structural Design. Kniha vydaná v štvortisícovom náklade bude distribuovaná do tlače a médiám, profesionálnym asociáciám a významným hráčom stavebného priemyslu. Okrem toho bude zadarmo k dispozícii elektronická e-kniha.

Nominované a víťazné projekty budú tiež propagované na publikovanie v odborných časopisoch a weboch.

Viac informácií

Praktické informácie a podmienky súťaže nájdete na stránkach
"The Art of Structural Design - User Contest 2017": https://contest.scia.net

Firma SCIA bola založená v roku 1974 a počas svojej existencie sa stala jednou z vedúcich firiem v oblasti vývoja softvéru pre návrh a výpočet konštrukcií s podporou BIM. SCIA Engineer integruje do jednej aplikácie návrh, výpočty a posudky širokej škály konštrukcií zhotovených z rôznych materiálov. Jeho bohatá ponuka funkcií z neho robí nástroj vhodný pre všetky typy projektov: kancelárske budovy, priemyselné objekty aj mosty - všetko v ľahko ovládateľnom prostredí. SCIA je súčasťou skupiny Nemetschek Group - popredného svetového dodávateľa softvérových riešení pre architektúru, inžiniering a stavebnú výrobu (AEC).

Do rúk: Francis Vanderbruggen
Marketing Communications Manager