Deïnstallatie van programma via CCleaner en opkuisen van het register

Wanneer het programma nog steeds niet volledig gedeïnstalleerd is nadat u dit hebt geprobeerd via add or remove programs of via start > run en dan een bepaald commando te gebruiken, blijft er nog een optie over.

Door gebruik te maken van een programma 'CCleaner' kan u eveneens het programma proberen te verwijderen. Ook kan u de registers laten opkuisen zodat alle resterende onderdelen van het programma verwijderd kunnen worden. U kan CCleaner gratis downloaden vanaf volgende website: http://www.ccleaner.com.
Nadat u CCleaner geïnstalleerd hebt, start u het programma.

Om software te verwijderen gaat u naar Gereedschap. Selecteer het te verwijderen programma en klik op deïnstalleer (Wanneer dit niet werkt kan u ook gewoon de waarde verwijderen).

CCleaner zal nu het programma trachten te deïnstalleren.

Nadat het programma verwijderd is, kunnen bepaalde onderdelen achterblijven in de registers. Om deze op te sporen en effectief te verwijderen kunnen we opnieuw CCleaner gebruiken.

Open CCleaner. Ga naar Register en klik hierbij op scan naar problemen.

CCleaner gaat nu een lijst met problemen samenstellen.  Door nu Herstel geselecteerde problemen te klikken worden deze opgelost.

(Het is eventueel ook mogelijk een back-up file aan te maken van de informatie die hier verwijderd wordt.)

U kan dit proces best meerdere malen herhalen tot er geen fouten meer zijn. Het is altijd mogelijk dat niet alles na de eerste keer gevonden en verwijderd werd.

U kan echter ook handmatig de registers gaan opkuisen zonder gebruik te maken van CCleaner. Hierbij dient wel de nodige voorzichtigheid in acht te worden genomen.

Ga naar Start > Run. In het commando venster dat verschijnt typt u: regedit

Als 1 van de volgende 2 mappen er nog staat, verwijder deze dan manueel:

-- HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Scia -> Esa->XX
-- HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software -> Scia -> Esa->XX

(XX stemt overéén met de versie die u wenst te verwijderen)

Referentienummer:
ESA0031