Standaard instellingen wijzigen in SCIA Engineer

Details van Standaard instellingen wijzigen in SCIA Engineer

• Modulecode ESA1906
  • Software
    • SCIA Engineer
  • FAQ topic

In SCIA Engineer zijn er meerdere standaard instellingen die gewijzigd zouden kunnen worden.
Denk hierbij aan standaard instellingen van eenheden, net en solver instellingen, afbeeldingen, ...

Al deze instellingen kunnen gewijzigd worden in SCIA Engineer zelf, waardoor deze van project tot project kunnen verschillen. Bijvoorbeeld de standaard netgrootte hangt af van het project of de fase waarin de berekening zich bevindt.

Sommige standaardwaarden zijn echter wel dezelfde bij alle nieuwe projecten. Zo geven sommige gebruikers er de voorkeur aan om in 'mm' te modelleren terwijl de SCIA default eenheden instellingen 'm' zijn voor de modellering.

In alle instellingenmenu's waarin standaardwaarden gewijzigd kunnen worden, vindt men volgende iconen terug op de linkeronderzijde: Laad systeem standaardinstellingen, Laad gebruiker standaardinstellingen en Bewaar gebruiker standaardinstellingen.

Door te klikken op de bewaar knop, zullen de instellingen opgeslagen worden als een .set bestand.

Als je deze xxx.set file gebruikt om de overeenstemmende xxx.set file te vervangen in de map Set die gevonden kan worden onder C:\Program Files\SCIA\*Engineer22.0*\Set, dan zullen de standaard instellingen voor nieuwe projecten vervangen zijn in die bepaalde SCIA Engineer versie. Merk dus op dat deze Set folder afhankelijk is van de versie. Na installatie van een nieuwere versie, zal de Set folder opnieuw de SCIA standaard instellingen bevatten. Het is echter mogelijk om deze folder dan te vervangen door een kopie van de Set folder uit een voorgaande versie.