Gemakkelijk roteren, bewegen & zoomen

Details van Gemakkelijk roteren, bewegen & zoomen

• Modulecode ESA1808
  • Software
    • SCIA Engineer
  • FAQ topic

Rechtsonder in het grafisch beeld van SCIA Engineer kan je de NaviCube terugvinden die je kan gebruiken om uw zichtpunt in het model te wijzigen.

Indien je een aanzicht wil bekijken van je model, kan je klikken op de vlakken van de NaviCube, de randen of de hoeken. Deze aanzichten zijn gebaseerd op het globale coördinatensysteem.

Het is ook mogelijk om het beeld te wijzigen via enkele sneltoetsen:

• SHIFT + Rechtermuis knop = bewegen
  • Klikken op de scroll knop = bewegen
  • CTRL + Rechtermuis knop = roteren
  • SHIFT + CTRL + Rechtermuis knop = zoomen
  • Scroll wiel = Zoomen

De knoppen vlak naast de NaviCube kunnen gebruikt worden om

• in/uit te zoomen zodat het volledige model zichtbaar is in beeld
  • het beeld te wijzigen naar isometrisch of perspectief
  • de laatste beeldwijzigingen ongedaan te maken
  • de laatste beeldwijzigingen opnieuw uitvoeren

Tip: Als u wenst te roteren rondom een bepaalde knoop of element dient u deze eerst te selecteren alvorens te roteren. SCIA Engineer zal dan roteren rondom uw selectie.