Sla een Bibliotheek item op om in andere projecten te hergebruiken

Details van Sla een Bibliotheek item op om in andere projecten te hergebruiken

• Modulecode ESA1136
  • Software
    • SCIA Engineer
  • FAQ topic

Alle elementen die behoren tot een bibliotheek (doorsneden, materialen, niet lineaire functies ...) kunnen opgeslagen worden in een tekstbestand zodat het later opnieuw gebruikt kan worden in nieuwe modellen. Zonder dat je hier de invoer helemaal moet herhalen. Deze mogelijkheid is zeer praktisch, zeker wanneer je zelf je eigen bibliotheken samenstelt.

Bijvoorbeeld, in onderstaand voorbeeld wordt een seismisch spectrum dat je zelf gedefinieerd hebt, opgeslagen in een tekstbestand door te klikken op het icoon 'Bewaar Database als bestand'.

Daarna, nadat je een bestandsnaam en locatie gekozen hebt, kan je geselecteerde items naar de database kopiëren via de knop 'Schrijf naar database'. Het tekstbestand wordt aangemaakt wanneer je dit venster sluit;

Hierna kan in in eender welk SCIA model deze database inladen via de knop 'Database uit bestand lezen'.

Je selecteert het juiste bestand op de gekozen bestandslocatie, waarna je de inhoud hiervan kan kopiëren naar het project. Selecteer de gewenste items en klik op 'kopieer naar project'.