UGT staal controles zijn niet beschikbaar

Details van UGT staal controles zijn niet beschikbaar

• Modulecode ESA1506
  • Software
    • SCIA Engineer
  • FAQ topic

Het is mogelijk dat de UGT Controles – EC – EN 1993 UGT staalcontrole niet beschikbaar zijn in het staalmenu tijdens het ontwerpen van een staalstructuur. Hierdoor zal de gebruik geen algehele eenheids-, een doorsnede- of een stabiliteitscontrole kan uitvoeren ter optimalisatie van een structuur.

Deze situatie wijst op een verkeerde selectie van de Nationale Norm in de Projectgegevens. Het is namelijk mogelijk dat de gebruiker toevallig de Eurocode – Europese Voornorm geselecteerd heeft in plaats van de huidige Eurocode. Dit kan eenvoudig opgelost worden door middel van de volgende werkwijze:

1. Open de “Projectgegevens” en selecteer [...] naast de Nationale Norm “EC – ENV”:
  1. Selecteer “Toevoegen” in het tabblad “Normen in project”;

1.
  2. Selecteer de correcte nationale norm in het tabblad “Beschikbare nationale normen”, in dit geval “EC – EN” en bevestig met “OK”;

1.
  2. Wanneer het tabblad “Normen in project” gesloten wordt, zal er waarschuwing verschijnen met betrekking tot de wijziging van de toegepaste norm. Deze dient eveneens bevestigd te worden met “OK”;

1.
  2. Selecteer de “Nationale bijlage” dewelke toegepast dient te worden binnen dit project en sluit de Projectgegevens.