ALLPLAN - Visual Scripting: Leer parametrisch ontwerpen en maak je eigen (visuele) script

Datum:
09/11/2021 - 09:00 tot 17:00
Prijs (excl. BTW):
530.00 Euro
Taal:
Nederlands

ALLPLAN - Visual Scripting: Leer parametrisch ontwerpen en maak je eigen (visuele) script

In deze groepstraining helpen we je op weg om je eigen parametrische onderdelen te ontwikkelen met behulp van de in Allplan geïntegreerde Visual Scripting-tool. Aan de hand van realistische voorbeelden bouwen we knooppunt voor knooppunt, scripts op tot we een werkend parametrisch onderdeel bekomen. Dit kunnen we vervolgens opslaan in een bibliotheek en rechtstreeks gebruiken in Allplan. Doorheen het proces controleren we steeds visueel onze aanpassingen aan het script.

We zullen de mogelijkheden die er op dit moment zijn in Visual Scripting proberen inzichtelijk te maken maar ook zullen we de beperkingen belichten waar beginnende gebruikers rekening mee moeten houden bij de opbouw van hun scripts. Ook de te verwachten ontwikkelingen zullen in de training aan bod komen.

Werken met Visual Scripting vereist geen voorkennis van een programmeertaal (zoals Python) maar is zeker uitdagend voor beginnende gebruikers. Als je houdt van een uitdaging en graag repetitieve taken wil automatiseren, schrijf je dan zeker in voor deze pittige cursus.

Procedure

De training wordt gegeven door een ervaren supporter van de afdeling Customer Service van SCIA. Om voldoende interactie tussen de deelnemers en de trainer te garanderen, wordt de training gegeven voor een beperkte groep tot 8 personen.

Elke deelnemer gebruikt de software tijdens de training en zal de aangeleerde aspecten meteen kunnen omzetten in de praktijk aan de hand van een individuele oefening, onder begeleiding van de trainer. Aan het einde van de training zal je de benodigde kennis hebben om de behandelde onderwerpen zelf op een efficiënte en autonome manier toe te passen.

Training Inschrijvingsformulier:

Cursistgegevens
Bedrijfsgegevens