SCIA Engineer – Functies en tools in SCIA Engineer om parametrisch ontwerp te vergemakkelijken

Datum:
08/11/2022 - 09:00 tot 17:00
Prijs (excl. BTW):
470.00 Euro
Taal:
Nederlands
Locatie:

Functies en tools om parametrisch ontwerp te vergemakkelijken in SCIA Engineer (1 dag) Deze workshop heeft als doel om je meer inzicht te geven in de functies binnen SCIA Engineer, die je helpen om een parametrisch design workflow op te zetten met oa VBA, Python, Rhino Grasshopper, enz.

Deze training is ideaal voor gebruikers met ervaring in SCIA Engineer, en een goede kennis van het gebruik van programmeertaal. Tijdens de training zullen we je tonen welke functies binnen SCIA Engineer gebruikt kunnen worden voor het opzetten en het uitvoeren van een parametrisch design workflow. Elk van de bruikbare SCIA Engineer functies worden toegelicht aan de hand van korte voorbeelden.

Wat ga je leren?

De trainer helpt je de verschillende functies binnen SCIA Engineer te begrijpen, zodat je zelf snel en efficiënt een parametrisch design workflow kan opzetten.

PROGRAMMA

XML-format

• Wat is XML? Hoe werkt het?
  • Opmaken en analyseren van de inhoud van een XML-bestand

SAF-format

• Wat is SAF ? Hoe werkt het?
  • Opmaken en analyseren van de inhoud van een SAF-bestand

esa_xml

• Wat is esa_xml? Hoe werkt het?
  • esa_xml gebruiken om SCIA Engineer te starten, een project te openen en bewerken, de berekeningen uit te voeren, en resultaten te exporteren

Parameters

• Hoe parameters creëren en gebruiken in een esa project?
  • Creëer een voorbeeld en exporteer de parameters naar XML

SCIA Design Formulieren

• Hoe een SCIA Design formulier creëren en gebruiken?
  • Demonstratie van een voorbeeld met SCIA Design formulier resultaten

API

• Wat is API ? Hoe werkt het?
  • Demonstratie van een API-voorbeeld met C#

Procedure

De training wordt gegeven door een ervaren ingenieur van de Customer Service afdeling van SCIA. Om de interactie tussen de deelnemers en de trainer te garanderen, wordt de cursus gegeven aan een kleine groep van maximaal 6 personen.

Elke deelnemer gebruikt de software en brengt de verschillende onderwerpen van de cursus direct in de praktijk. Aan het einde van de training heb je de nodige kennis om de besproken onderdelen op een autonome en efficiënte manier te gebruiken.

Vereisten

Deze cursus is aangepast aan gebruikers die een goed begrip hebben van SCIA Engineer en van een programmeertaal zoals vba, python, enz.

Training Inschrijvingsformulier:

Cursistgegevens
Bedrijfsgegevens