Hoe verhoog ik de snelheid van berekeningen

Sluit Scia Engineer uit bij de virusscan

Het kan voorkomen dat een virusscan de snelheid van het programma SCIA Engineer vermindert. Een voorbeeld over hoe dit kan worden opgelost, wordt hieronder weergegeven voor een Symantec virusscanner.

U dient het scanproces niet volledig uit te schakelen (wat gevaarlijk kan zijn!), maar u kunt programma's hierbij uitsluiten.

Allereerst kunt u bij de instellingen kiezen om bestanden, mappen en processen uit te sluiten:

Hier kunt u vervolgens bepaalde mappen en submappen van SCIA Engineer toevoegen:

TIP: In sommige omstandigheden kunnen de bestanden, die gebruikt worden tijdens de berekening, niet geschreven of gelezen worden door de solver. Daarom is het zeer interessant om ook de TEMP folder in deze uitzonderingen te plaatsen.

U kunt de locatie van deze map vinden via Instellingen > Opties > Bestanden:

Schakel Windows Search Indexing uit

Teneinde het zoekproces te versnellen, zal de search indexing service doorheen de bestanden en mappen scannen op het Windows systeem en hierover informatie registreren in een indexbestand. Dit zal middelen van het systeem verbruiken zodat het nuttig kan zijn om search indexing uit te sluiten voor SCIA Engineer.

In het Configuratiescherm, kan je kiezen voor Opties voor indexeren:

Hier kan u klikken op Wijzig en deselecteer vervolgens dezelfde mappen die reeds beschreven zijn in het vorige punt:

Opmerking: Deze tips geven niet enkel oplossingen voor langzame berekeningen, maar ze kunnen ook crashes voorkomen.

Referentienummer:
ESA0046