Uitzonderingen voor antivirus

Details van Uitzonderingen voor antivirus

• Modulecode ESA0054
  • Software
    • SCIA Engineer
  • FAQ topic

Uitzonderingen instellen voor SCIA Engineer in je antivirus helpt om de performance te verbeteren. Het verhelpt problemen met corrupte data, bestanden en andere die veroorzaakt kunnen worden door de virusscan die de normale werking van het programma verhindert. De lijst van bestanden & mappen om in te stellen als uitzondering in de Antivirus software:

(1) Mappen (en alle submappen):

• C:\Gebruikers\<loginnaam>\ESAXX.X (XX.X = de versie van SCIA Engineer: bv. ESA24.0 voor SCIA Engineer 24.0)
  • C:\Gebruikers\<loginnaam>\Documenten\ESAXX.X (XX.X = de versie van SCIA Engineer: bv. ESA24.0 voor SCIA Engineer 24.0)

(2) De belangrijkste (en meest gebruikte) executables zijn:

• Esa.exe
  • SciaEngineer.exe (enkel voor 64-bit versie)
  • EsaEngineeringReport.exe
  • EsaStartupScreen.exe
  • Solver.exe (enkel voor 32-bit versie)
  • Solver64.exe
  • SolverM.exe (enkel voor 64-bit versie)
  • DesignForms_CalcExe.exe
  • Lockman.exe
  • DukeLogin.exe
  • XEP_SectionCheck.exe
  • ESA_XML.exe

De linkse afbeelding toont de belangrijkste executables in de installatiemap voor de 64-bit versie. De rechtse afbeelding toont hetzelfde voor de 32-bit versie.

Deze executables bevinden zich in de installatiemap van SCIA Engineer (met XX.X = de versie van SCIA Engineer: bv. Engineer24.0 voor SCIA Engineer 24.0):

• SCIA 32-bit versie: C:\Program Files (x86)\SCIA\EngineerXX.X
  • SCIA 64-bit versie: C:\Program Files\SCIA\EngineerXX.X

Opmerking: sommige klanten stellen de volledige installatiemap van SCIA Engineer in als uitzondering, omdat testen heeft aangetoond dat dit een positieve invloed heeft op de prestaties van de software.

Hieronder kan je de procedure vinden om uitzonderingen toe te voegen via Windows Security

• Kies Virus & threat protection

• Kies Manage settings

• Kies Add or remove exclusions

• Voeg een uitzondering op een Proces toe en type de naam van het proces
  • Voeg proces uitzonderingen toe voor de eerder aangegeven SCIA Engineer processen