Eigen materialen in de (standaard) systeemdatabase plaatsen

Details van Eigen materialen in de (standaard) systeemdatabase plaatsen

• Modulecode ESA1908
  • Software
    • SCIA Engineer
  • FAQ topic

Je kan je eigen materialenlijst in de systeemdatabase plaatsen, zodat telkens als je een nieuw project start, je deze lijst kan gebruiken als standaardmaterialen van SCIA Engineer. Dit doe je door onderstaande stappen toe te passen.

• In een bestaand project de materialenlijst opslaan in een databasebestand
    In de materialen bibliotheek sla je de gewenste materialenlijst op in een database bestand. Geef dit bestand een nieuwe naam. Hierna kan je materialen kopieren naar de gebruikersdatabase, de materialen die je hierin kopieer zullen de nieuwe systeem database worden.

• Je vervangt het systeemdatabase bestand met uw eigen bestand
    Hernoem het bestand dat je hebt aangemaakt in de voorgaande stap naar 'EP_MaterialHeaderEC_EN' (al dan niet met de extensie .db4 naargelang jouw pc een extentie schrijft bij alle bestanden). Ga naar de map waarin SCIA Engineer geïnstalleerd is (bijvoorbeeld: C:\Program Files \SCIA\Engineer21.1 ) en open de map 'Db'.

Daar kan je het database bestand plaatsen dat je zelf gemaakt hebt nadat het oorspronkelijke bestand van naam veranderd hebt of hebt verwijderd. Door de correcte naam te gebruiken zal SCIA Engineer deze nieuwe map herkennen als de systeem database.