SCIA Engineer – Aan de slag

Ben je een nieuwe SCIA Engineer gebruiker? Volg onderstaande stappen om snel aan de slag gaan met onze software.

Stap 1

Download software

download software
Software downloaden

SCIA Engineer-licentie

Eerst moet je je licentie downloaden en installeren, of je die nu al hebt gekocht of de gratis proefversie gebruikt.

Stap 2

Aan de slag

INTRODUCTIEVIDEO

Bekijk de 'aan de slag'-video

Bekijk hier een korte introductie in SCIA Engineer voor beginners. Leer meer over de interface en hoe een eenvoudige constructie te modelleren.

Bekijk deze korte introductievideo's zodat je weet wat je moet doen als je de software voor het eerst gebruikt.

Input 1D members

Invoer van 1D-elementen

Leer hoe kolommen en liggers in de software worden gemaakt zodat je kunt beginnen met het modelleren.

Bekijk onze videotutorial

Input 2D members

Invoer van 2D-elementen

Bekijk vervolgens hoe je een algemene plaat modelleert en deze toevoegt aan een constructie.

Bekijk onze videotutorial

Input supports

Invoer van steunpunten

Leer hoe je basisrandvoorwaarden definieert en het model voorbereidt voor een analyse.

Bekijk onze videotutorial

Stap 3

Word een expert

Probeer zelf de software en oefen met je eerste ontwerpen in SCIA Engineer

Concrete slab tutorial

Betonframe

Volg de stapsgewijze tutorial en modelleer je eerste betonkader. Download hier onze tutorial.

Steel frame tutorial

Staalframe

Volg de gedetailleerde instructies in deze tutorial en maak je eerste stalen hal. Download hier onze tutorial.

Composite structure

Staalbetonontwerp

Modelleer en analyseer je eerste samengestelde structuur. Download hier onze tutorial.

learning zone
Leerzone

Kennis opbouwen

Je kan altijd blijven bijleren en je kennis van SCIA Engineer verbeteren. We hebben nog veel meer video's, webinars, opleidingssessies en andere online bronnen, binnen handbereik.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De meest waardevolle industry insights, software tips & tricks, exclusieve uitnodigingen voor webinars en nog veel meer: inschrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief is een must voor iedereen die op de hoogte wilt blijven!

Aarzel niet en schrijf je vandaag nog in!
Je kan je achteraf ook eenvoudig weer uitschrijven.