SCIA Engineer 17.1 - vyššia produktivita Vašej práce podporená spätnou väzbou od užívateľov

utorok, 12 december, 2017

Herk-de-Stad, Belgicko - Utorok 12. decembra 2017 – SCIA dnes uvádza na trh SCIA Engineer 17.1. Nová verzia programu pre statické výpočty konštrukcií ďalej rozširuje funkcie predstavené vo verzii 17 (uvedené na trh v júni 2017), ktorých hlavným cieľom je pomôcť statikom zvýšiť produktivitu každodennej práce s programom.

Verzia 17.1 prináša celý rad rozšírení v niekoľkých oblastiach: návrh železobetónových prvkov, BIM, definície a generovanie zaťaženia a všeobecné ovládanie. Verzia tiež ponúka priamočiarejšie pracovné postupy a lepšiu prehľadnosť. Vďaka tomu môže byť práca statika jednoduchšia a rýchlejšia.

“SCIA Engineer 17.1 odráža cennú spätnú väzbu, ktorú nám poskytli naši užívatelia na konferenciách a na živých internetových seminároch po uvedení verzie 17 na trh. Nová verzia predstavuje pridanú hodnotu zákazníkom v Európe i v Spojených štátoch. Táto pridaná hodnota je zrejmá najmä v návrhu plošných železobetónových prvkov podľa Eurokódu, a to predovšetkým v grafických výstupoch a vo výpočte pretlačenia, ďalej potom v presnej implementácii redukcie premenných zaťažení podľa americkej normy ASCE. Tiež sme pridali niekoľko všeobecných vylepšení, ktoré uľahčujú prácu s programom,” hovorí Cyril Heck, hlavný produktový a marketingový riaditeľ SCIA.

Nové funkcie verzie 17.1 zahŕňajú:

Návrh betónových konštrukcií:

• Posudok na pretlačenie teraz automaticky zohľadňuje otvory v doskách
  • Grafické znázornenie efektívnej výšky prierezu
  • Prevod vypočítanej nutnej plochy výstuže (mm2) na skutočné výstužné siete (priemer a vzdialenosť prútov)
  • Farebné zobrazenie výsledkov (jednotkových) posudkov plošných prvkov (dlhodobé deformácie a trhliny)
  • Výpočet obmedzenia napätia podľa NEN-EN 1992-1-1
  • Novo pridaná rumunská a španielska národná príloha
  • Aktualizovaná česká a rakúska národná príloha

BIM:

• Aktualizované prepojenie s Revitom pre spriahnuté nosníky, oceľové dosky a oceľové nosníky

Zaťaženie a všeobecné ovládanie:

• Zohľadnenie otvorov pri použití metódy zaťažovacích plôch pre výpočet roznosu zaťaženia
  • Redukcia premenných zaťažení podľa americkej normy ASCE
  • Rôzne vylepšenia pre prácu s imperiálnymi jednotkami a s legendou výsledkov v grafickom okne

Firma SCIA bola založená v roku 1974 a počas svojej existencie sa stala jednou z vedúcich firiem v oblasti vývoja softvéru pre návrh a výpočet konštrukcií s podporou BIM. SCIA je súčasťou globálnej skupiny Nemetschek Group, popredného svetového dodávateľa softvérových riešení pre architektúru, inžiniering a stavebnú (AEC) výrobu. SCIA Engineer integruje do jednej aplikácie návrh, výpočty a posudky širokej škály konštrukcií zhotovených z rôznych materiálov: kancelárske budovy, priemyselné objekty, mosty a pod. Tento moderný softvér umožňuje tvorbu modelu, výpočet, návrh a posudok aj prípravu projektovej dokumentácie v jednom intuitívnom užívateľskom prostredí. Základom pre vývoj SCIA Engineer je kombinácia výskumu, vývoja, inovácií a podnetov a inšpirácií od našich zákazníkov. SCIA Engineer podporuje Open BIM a ponúka certifikovaný IFC import aj export. Pre viac informácií navštívte webové stránky www.scia.net.

Do rúk: Petra Zlotá
3540 Herk-de-Stad