SCIA predstavuje SCIA Engineer 15.2

štvrtok, 10 december, 2015

Herk-de-Stad, Belgicko, (13. decembra, 2015) – Ako súčasť plánu spoločnosti urýchliť uvoľňovanie nových technológií, SCIA, globálny líder v oblasti stavebného softvéru, podporujúceho BIM proces a člen Nemetschek Group, predstavuje SCIA Engineer 15.2. Toto je tretí release vlajkovej lode spoločnosti - 3D návrhového stavebného softvéru SCIA Engineer v tomto roku. SCIA Engineer 15.2 rozširuje návrhové možnosti pre oceľ a betón so zameraním na Spojené Štáty a poskytuje celý rad vylepšení pre zvýšenie denno-dennej produktivity.

"V SCIA Engineer 15.2 vidíme výsledky nášho nového vývoja. Vďaka rozšíreným zdrojom a reorganizácii v tíme vývojárov sme teraz omnoho efektívnejší a schopní uvádzať na trh významné release SCIA Engineer raz za tri mesiace,” hovorí Herman Oogink SCIA Chief Technology Officer (CTO)." Ako spoločnosť, môžeme teraz oveľa rýchlejšie reagovať na potreby a požiadavky našich primárnych trhov: Európy, Spojených Štátov a Brazílie".

Hlavné novinky v SCIA Engineer 15.2 zahŕňajú

Priemyselne vyrábané nosníky

Nový komponent v SCIA Engineer predstavujúci na americkom trhu priemyselne vyrábané nosníky dovoľuje statikom začleniť tuhosť nosníka do celkového modelu a spresniť tak celkovú analýzu konštrukcie. Priemyselne vyrábané nosníky možno posúdiť podľa AISC. Nosníky majú reálne označenie zodpovedajúce požiadavkám výrobcov a Organizácii oceľových nosníkov (SJI).

Ekvivalentné priečne sily

Pre potreby rýchleho a ľahko kontrolovateľného seizmického výpočtu zavádza SCIA Engineer 15.2 ekvivalentné priečne sily vrátane podpory ustanovenia noriem EN 1998 a ASCE 7. Táto zjednodušená metóda dopĺňa a rozširuje súčasné možnosti seizmickej analýzy v SCIA Engineer.

Rozšírenie návrhu oceľových prvkov podľa Eurokódov

Návrh spriahnutých nosníkov podľa EN 1994 predstavený vo verzii 15.0 bol rozšírený o automatický výpočet spolupôsobiacej šírky, posudok na klopenie, návrh prostriedkov spriahnutia a návrh pre prípad požiaru.

Návrh oceľových prípojov teraz kompletne podporuje plne tlačené pásnice a steny nosníkov podľa EN 1993-1-8 čl. 6.2.6.7 (1-2). Ďalšie vylepšenia sa týkajú všeobecného výstupu, výstupu pre spojenie nosníkov čelnou doskou a vykresľovanie prípojov v 3D modeli.

Nové materiály podľa IBC

Knižnice materiálov boli rozšírené o triedy dreva a hliníka podľa IBC.

Užívatelia tiež nájdu novú knižnicu predpätých káblov podľa ASTM A416 a ASTM A910. Vďaka tomuto rozšíreniu môžu statici počítajúci podľa uvedených noriem zadávať laná a káble do 3D modelu a počítať straty v predpätí.

Vylepšenie ovládania

SCIA Engineer 15.2 podporuje prepojenie s verziou 21.1 programu Tekla Structures a rozširuje aj možnosti prepojenia s Allplan Architecture a Allplan Engineering cez formát IFC.
V samostatnom programe SCIA Concrete Section na posúdenie železobetónového prierezu podľa EN 1992-1-1 je teraz možné zadávať niekoľko sád vnútorných síl. Program posúdi kombináciu s najnepriaznivejším účinkom.
Tabuľkové výsledky aj Engineerig Report prinášajú vylepšené filtrovanie a export výsledkov. Engineering Report navyše ponúka niekoľko príjemných vylepšení pri práci s PDF a MS Excelom.
Výpočet membránových konštrukcií sa teraz vyznačuje lepšou konvergenciou vďaka zabudovaniu trojuholníkových prvkov.

Pre kompletný zoznam noviniek v SCIA Engineer 15.2, navštívte prosím: www.scia.net/new. Užívatelia so Servisnou zmluvou si môžu stiahnuť aktuálnu verziu 15.2 tu: www.scia.net/update.
Odoberatelia našich tlačových správ môžu požiadať o viac informácií, kópiu softvéru alebo demo p. Francisa Vanderbruggena prostredníctvom e-mailu marketing@scia.net.

Spoločnosť SCIA bola založená v roku 1974 a za dobu svojej existencie sa stala jednou z vedúcich firiem v oblasti vývoja softvéru pre návrh a výpočet konštrukcií s podporou BIM. SCIA je stopercentnou dcérskou spoločnosťou Nemetschek Group - celosvetovo vedúceho dodávateľa softvéru pre AEC (Architecture, Engineering, Construction) priemysel. SCIA Engineer je integrovaný, multi-materiál štruktúrny analýzu a návrh softvér pre všetky druhy projektov. Jeho široký rozsah funkcií robí to použiteľné pre všetky druhy projektov: návrh kancelárskych budov, priemyselných závodov a mostov, to všetko v rámci rovnakého ľahko použiteľného prostredia.
SCIA Engineer integruje do jednej aplikácie návrh, výpočty a posudky konštrukcií všetkých typov a veľkostí vyrobených z rôznych materiálov. Jeho široká ponuka funkcií z neho robí nástroj vhodný pre všetky typy projektov: kancelárske budovy, priemyselné objekty aj mosty - všetko v ľahko ovládateľnom prostredí.

Attn. Mr. Francis Vanderbruggen
Industrieweg 1007, 3540 Herk-de-Stad (Belgium)

Email: marketing@scia.net
Website: www.scia.net