Profielenbibliotheek niet gevonden (error -4 proflib not found)

Error-4 betekent dat er iets mis is met de map die de profielenbibliotheek bevat.
In de volgende stappen wordt uitgelegd wat u kan doen om dit op te lossen:

1. Wanneer je de melding krijgt bij het laden van een oud project nadat je pas een nieuwe versie hebt geïnstalleerd, dan kan je het volgende doen:

• Start SCIA Engineer
  • Open een nieuw project
  • Laad een bepaalde doorsnede

Wanneer dit gedaan, kan je proberen om een reeds bestaand project te laden. Wanneer de melding zich voordoet bij het laden van een doorsnede ga dan volgende stappen na.

2. Controleer het pad en de grootte van de prof-map.
In Scia engineer, ga naar Instellingen > opties > bestanden

Ga na met Windows Verkenner of dit pad gelinkt in naar de prof-map.
Om de inhoud van de map te controleren, is de groote van de map belangrijk. Deze zou groter moeten zijn dan 8MB.
(selecteer de map > rechterklik op de muis > eigenschappen)

Wanneer de grootte van de map kleiner is, dan kan deze gekopieerd worden van een collega of kan de map doorgestuurd worden na contact met de support dienst. Ook kan u hem van deze pagina afhalen via het zip-bestand in bijlage.

Vervang de prof-map en start SCIA Engineer op.

3. Wanneer voorgaande stappen gecontroleerd zijn en de melding blijft verschijnen:

• Maak een nieuwe map aan onder de c:/ en noem deze scia
  • Kopieer de prof-map naar deze map
  • Verander het pad in Scia Engineer (instellingen > opties > bestanden > doorsnedebibliotheek)
    Zorg ervoor dat er geen enkele project geopend is, anders kan je het pad niet veranderen.
    Dubbelklik op het pad en dan kan je browsen naar C:/scia/prof
  • Sluit en herstart SCIA Engineer

4. Indien het pad en de inhoud van de map correct zijn, dan moet nagekeken worden of de gebruiker voldoende lees en schrijfrechten heeft tot deze map.

Wanneer dit allemaal in orde is gebracht of reeds in orde was, dan moet u de staalprofielenbibliotheek nog converteren.
Hiervoor sluit u alle projecten en begint een nieuw project. Vervolgens gaat u naar Tools > Converteren van Staal-Profielen Database.

Dit kan enige tijd in beslag nemen.

Nadat de staalprofielenbibliotheek geconverteerd is, zal het terug mogelijk zijn om profielen uit de staalprofielenbibliotheek in te voeren. U kan vervolgens ook terug bestaande projecten openen.

Referentienummer:
ESA1802