Wat zijn de systeemvereisten voor SCIA Engineer 19?

Als je SCIA Engineer versie 19 wilt gebruiken, dient je systeem te beschikken over onderstaande systeemvereisten.

Hardware componenten

Minimum

Aanbevolen

Processor

Intel Core-i5 of AMD Ryzen 3

Intel Core-i7 of AMD Ryzen 7

Geheugen (RAM)

8 GB

32 GB

Grafische controller

256 MB, met ondersteuning voor OpenGL

4 GB of meer

Vrije schijfruimte

5 GB

/

Resolutie

1280 x 800 (geen ondersteuning voor 4K)

/

Een 3D muis wordt niet ondersteund.

Software componenten

Ondersteunde Windows besturingssystemen

Windows 2008 server 64-bit
Windows 2012 server 64-bit
Windows 7 32/64-bit
Windows 8.1 32/64-bit
Windows 10 32/64-bit

API-koppeling met Revit
(http://www.scia.net/revit)

SCIA Engineer 19 is compatibel met:
Revit 2018, Revit 2019

API-koppeling met Tekla

SCIA Engineer 19 is compatibel met:
Tekla Structures 2017

Etabs

SCIA Engineer 19 is compatibel met:
Etabs 9.2

IFC

SCIA Engineer 19 is compatibel met:
IFC version 2x3

SDNF

SCIA Engineer 19 is compatibel met:
SDNF versie 2.0
SDNF versie 3.0

Hieronder kan je extra informatie vinden over de hardware-componenten.

Processor

Er zijn twee parameters van belang voor de processor: het aantal cores en de klokfrequentie. Wanneer je een lineaire berekening uitvoert is de hoofdparameter het aantal cores aangezien dit de snelheid van de berekening bepaalt. Bij een niet-lineaire berekening en een eigenmode-berekening is de klokfrequentie de bepalende factor. Naast de aangehaalde berekeningstypes werken de ontwerpcontroles ook multicore. We bevelen een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 met ten minste 2.4 GHz aan.

Geheugen (RAM)

SCIA Engineer, de solver en het Engineering Report zijn 3 aparte processen die elk geheugen nodig hebben om hun acties te kunnen uitvoeren. Naast deze processen gebruiken ook Windows (min. 1.5 GB) en alle andere applicaties geheugen. Om geen geheugentekort te hebben bij berekeningen die veel geheugen vragen, raden we aan om ten minste 16 GB RAM te voorzien.

Grafische controller

Het gebruik van SCIA Engineer vereist een minimumgeheugen van 256 MB en de ondersteuning van OpenGL. Dit betekent dat SCIA ook kan draaien met een ingebouwde grafische kaart. De ingebouwde grafische kaart kan onvoldoende zijn om de structuur te renderen voor modellen die grafisch meer vereisen. Daarom raden we toch een GPU (grafische processor) aan (een eenvoudige tot gemiddelde GPU is voldoende).

Harde schijf (HDD)

Je kan iedere harde schijf met een vrije schijfruimte van 5 GB gebruiken om SCIA Engineer te gebruiken. Dit wilt echter niet zeggen dat de harde schijf niet belangrijk is. De lees/schrijf-snelheid van de harde schijf heeft een invloed op de prestatie van SCIA Engineer. Om de prestaties te verhogen bevelen we een SSD (Solid State Drive) aan. Hieronder vind je een aantal beschikbare SSD-types:

• (m)SATA: goedkoop, laagste prestaties;
  • M.2: beste prijs-kwaliteit verhouding;
  • PCIe: duur, beste prestaties.

SYSTEeMvereisten vOoR oudere SCIA ENGINEER VERSIeS

In onderstaande tabel vind je de systeemvereisten voor oudere versies van SCIA Engineer.

SCIA Engineer versie Hardware vereisten Software vereisten
SCIA Engineer 18 SCIA Engineer 18
SCIA Engineer 17 SCIA Engineer 17
SCIA Engineer 16 SCIA Engineer 16
SCIA Engineer 15 SCIA Engineer 15
SCIA Engineer 14 SCIA Engineer 14 hardware SCIA Engineer 14 software
SCIA Engineer 14 software (2)
SCIA Engineer 2013 SCIA 2013 hardware SCIA 2013 software
SCIA Engineer 2012 SCIA 2012 hardware SCIA 2012 software
SCIA Engineer 2011 SCIA 2011 hardware SCIA 2011 software
SCIA Engineer 2010 SCIA 2010 hardware SCIA 2010 software
SCIA Engineer 2009 & 2008 SCIA 2009-2008 hardware

SCIA 2009-2008 software
SCIA 2009-2008 software (2)