Lijkt SCIA Engineer te bevriezen wanneer een commando uitgevoerd of geladen wordt?

Het is mogelijk dat SCIA bevriest wanneer een commando dient uitgevoerd te worden, maar het programma crasht echter niet. Dit is mogelijk het resultaat van een issue met betrekking tot de graphical user interface (GUI) waarin het weer te geven tabblad geopend wordt op een scherm dat niet aangesloten is op de computer van de gebruiker. De mogelijke oplossingen voor deze issue worden hieronder verder toegelicht.

Optie 1:

Om het op de achtergrond geopende tabblad zichtbaar te maken, kan de gebruiker de toetsencombinatie windows + shift + pijtljes doorvoeren. Het kan echter mogelijk zijn dat deze toetsencombinatie meerdere keren doorgevoerd dient te worden om deze werkmethode te vervolledigen.

Optie 2:

Indien de eerste optie geen oplossing biedt voor dit probleem, kan het mogelijk zijn dat de graphical user interface gereset dient te worden. Dit kan doorgevoerd worden door middel van de volgende werkwijze:

1. Navigeer naar “Instellingen” in de toolbar en open het item “Opties”;

2. Navigeer naar het tabblad “Omgeving” en activeer de optie “Reset GUI”;

3. Herstart SCIA.