Importeer een project van *.dwg of *.dxf bestand

Details van Importeer een project van *.dwg of *.dxf bestand

• Modulecode ESA1111
  • Software
    • SCIA Engineer
  • FAQ topic

Je kan een dwg of dxf bestand importeren via volgende stappen:

1. Maak een nieuw *.esa project aan.
  2. Ga naar Invoerpaneel > categorie Importeren en blokken > Importeren van  DWG, DXF, VRML97 (of zoek dit commando via de SCIA Spotlight)
  3. Selecteer het gewenste bestand en bevestig.

4. Het importeer-venster wordt nu getoond: stel de parameters in en klik op ‘Importeer selectie’ of ‘Importeer alle’. Indien nodig kan je de schaal van de tekening hier wijzigen (bv. als de tekening in millimeter is aangemaakt en SCIA Engineer in meter ingesteld staat). Via de selectiemodus kan je ook meteen native 1D-elementen laten maken van de lijnen in het bestand
  5. Kies het invoegpunt grafisch of via coördinaten in de SCIA Spotlight

6. Gebruik Esc op het toetsenbord om het commando te beïndigen

Tip: Voor de tekening in SCIA Engineer in te voegen, kan je de nauwkeurigheid van de decimalen instellen in AutoCad. Dit is belangrijk omdat SCIA de tekening 1:1 importeert zonder wijzigingen en onnauwkeurigheden kunnen problemen veroorzaken bij het verbinden van de constructie en bij het aanmaken van het eindige-elementennet.