Systeemvereisten SCIA Engineer

Details van Systeemvereisten SCIA Engineer

• Modulecode ESA0001
  • Software
    • SCIA Engineer
  • FAQ topic

Als je SCIA Engineer versie 24 wilt gebruiken, dient je systeem te beschikken over onderstaande systeemvereisten.

Hardware componenten

Minimum

Aanbevolen

Processor

Intel Core-i5 of AMD Ryzen 5 of gelijkwaardig

Intel Core-i7 of AMD Ryzen 7 of gelijkwaardig

Geheugen (RAM)

16 GB

32 GB of meer

Grafische controller

256 MB, met ondersteuning voor OpenGL 2.1

4 GB of meer

Vrije schijfruimte

5 GB, SSD

5 GD of meer, SSD

Resolutie

Full High definition

Full High definition of meer *

* 4K is ondersteund voor de nieuwe interface van SCIA Engineer 24
Een 3D muis wordt niet ondersteund.

Software componenten

Ondersteunde Windows besturingssystemen

Windows Server 2019 (64-bit)
Windows 10 (64-bit)
Windows 11 (64-bit)

API-koppeling met Revit

SCIA Engineer 24 is compatibel met:
Revit 2024, Revit 2023

API-koppeling met Tekla

SCIA Engineer 24 is compatibel met:
Tekla Structures 2023
Tekla Structures 2022

IFC

SCIA Engineer 24 is compatibel met:
IFC version 2x3
IFC4 (enkel import)

SDNF

SCIA Engineer 24 is compatibel met:
SDNF versie 2.0  (enkel import)
SDNF versie 3.0  (enkel import)

Hieronder kan je extra informatie vinden over de hardware-componenten.

Processor

Er zijn twee parameters van belang voor de processor: het aantal cores en de klokfrequentie. Wanneer je een lineaire berekening uitvoert is de hoofdparameter het aantal cores aangezien dit de snelheid van de berekening bepaalt. Bij een niet-lineaire berekening en een eigenmode-berekening zijn zowel het aantal cores als de klokfrequentie bepalende factoren. Naast de aangehaalde berekeningstypes werken de ontwerpcontroles ook multicore. We bevelen een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 met ten minste 2.4 GHz aan.

Geheugen (RAM)

SCIA Engineer, de solver en het Engineering Report zijn 3 aparte processen die elk geheugen nodig hebben om hun acties te kunnen uitvoeren. Naast deze processen gebruiken ook Windows (min. 1.5 GB) en alle andere applicaties geheugen. Om geen geheugentekort te hebben bij berekeningen die veel geheugen vragen, raden we aan om ten minste 16 GB RAM te voorzien.

Grafische controller

Het gebruik van SCIA Engineer vereist een minimumgeheugen van 256 MB en de ondersteuning van OpenGL. Dit betekent dat SCIA ook kan draaien met een ingebouwde grafische kaart. De ingebouwde grafische kaart kan onvoldoende zijn om de structuur te renderen voor modellen die grafisch meer vereisen. Daarom raden we toch een GPU (grafische processor) aan (een eenvoudige tot gemiddelde GPU is voldoende).

Harde schijf (HDD)

Je kan iedere harde schijf met een vrije schijfruimte van 5 GB gebruiken om SCIA Engineer te gebruiken. Dit wilt echter niet zeggen dat de harde schijf niet belangrijk is. De lees/schrijf-snelheid van de harde schijf heeft een invloed op de prestatie van SCIA Engineer. Om de prestaties te verhogen bevelen we een SSD (Solid State Drive) aan. Hieronder vind je een aantal beschikbare SSD-types:

• (m)SATA: goedkoop, laagste prestaties;
  • M.2: beste prijs-kwaliteit verhouding;
  • PCIe: duur, beste prestaties.

SYSTEeMvereisten vOoR oudere SCIA ENGINEER VERSIeS

In onderstaande tabel vind je de systeemvereisten voor oudere versies van SCIA Engineer.

SCIA Engineer versie Hardware vereisten Software vereisten
SCIA Engineer 22 SCIA Engineer 22
SCIA Engineer 21 SCIA Engineer 21
SCIA Engineer 20 SCIA Engineer 20
SCIA Engineer 19 SCIA Engineer 19
SCIA Engineer 18
SCIA Engineer 17
SCIA Engineer 16
SCIA Engineer 15
SCIA Engineer 14
SCIA Engineer 2013
SCIA Engineer 2012
SCIA Engineer 2011
SCIA Engineer 2010
SCIA Engineer 2009 & 2008