Problemen grafische weergave

Details van Problemen grafische weergave

• Modulecode ESA1801
  • Software
    • SCIA Engineer
  • FAQ topic

Indien problemen ondervonden worden bij de grafische weergave binnen SCIA Engineer zoals bijvoorbeeld menu's die gedeeltelijk leeg zijn, selecties die naast de staven verschijnen... dan kan je volgende stappen volgen om dit probleem op te lossen:

1. Ga binnen SCIA Engineer naar Hoofdmenu > Beeld > Globale UI instellingen en wijzig op het tabblad 'Omgeving' de optie 'Renderen' naar 'Software OpenGL'. Start vervolgens het programma opnieuw op.

2. Controleer of de driver van je grafische kaart up-to-date is en download indien nodig de recentste driver van de website van je fabrikant.

3. Indien de vorige stappen het probleem nog niet verholpen hebben kan je trachten de Hardware Acceleratie van je grafische kaart te verlagen:

• Rechter muisklik op het bureaublad en kies beeldinstellingen (Display settings)
  • Display > Graphic settings > Activeer de optie Hardware Acceleratie