11. ročník súťaže SCIA User Contest "The Art of Structural Design" sa práve začal

utorok, 2 apríl, 2019

Herk-de-Stad, Belgicko, 2. apríla 2019 - SCIA dnes oznámila otvorenie 11. ročníka súťaže SCIA User Contest pomenovanej "The Art of Structural Design". Medzinárodná súťaž prezentuje pôsobivú a inšpiratívnu prácu špičkových svetových inžinierov, tento rok na tém u "Be Part of The History"!

SCIA pozýva všetkých užívateľov SCIA Engineer na celom svete k účasti na tejto medzinárodnej súťaži. Projekty je možné prihlasovať od 2. apríla do 15. júna 2019.

SCIA, popredný poskytovateľ softvéru pre stavebné výpočty, vyhlásila súťaž prvýkrát v roku 1992, kedy bolo prihlásených niekoľko desiatok projektov z niekoľkých európskych krajín. Od roku 2005 sa súťaž koná každý druhý rok a počet projektov sa rozrástol na viac než 120 projektov z celého sveta.

"Sme nadšení zo zahájenia súťaže SCIA User Contest 2020. Rovnako ako my, aj naši zákazníci sa tešia na túto pravidelnú súťaž. Téma tohto ročníka je "Be Part of The History" a inšpiruje našich užívateľov SCIA Engineer k tomu, aby sa tiež stali súčasťou histórie. Ba čo viac, užívatelia SCIA prispievajú k formovaniu konštrukčného dedičstva pre budúce generácie." povedala Hilde Sevens, CEO spoločnosti SCIA.

Súťažné kategórie

Jedenásty ročník je otvorený pre všetkých užívateľov, ktorí používajú SCIA Engineer ako nástroj pre výpočet a návrh konštrukcií. Užívatelia môžu predkladať svoje projekty v nasledujúcich štyroch kategóriách:

• Kategória 1: Budovy
  • Kategória 2: Dopravné stavby a konštrukcie
  • Kategória 3: Priemyselné objekty a prevádzky
  • Kategória 4: Špeciálne konštrukcie

Pani Sevens ďalej pokračuje: "Ako zvyčajne má užívateľská súťaž štyri kategórie. Prvýkrát v histórii našej súťaže budú mať účastníci s projektmi menších budov šancu tiež získať ocenenie. Porota rozdelí kategóriu "Budovy" na dve podkategórie na základe využiteľnej plochy. V oboch podkategóriách bude vybraný jeden víťaz a traja nominovaní."

Porota a ceny

V septembri 2019 sa zíde medzinárodná a nezávislá porota odborníkov z priemyslu a akademickej obce, aby vyhodnotila všetky predložené projekty. Hlavnými kritériami sú originalita, technická úroveň a inovatívne využívanie SCIA Engineer.

Celkovo bude tento rok vyhlásených 7 víťazov. Každý víťaz získa personalizovanú cenu na mieru a pôsobivo upravenú, špeciálnu knihu User Contest book.

1. Ocenenie - V každej kategórii bude vybraný jeden víťaz a 3 nominovaní, s výnimkou kategórie budovy, ktorá bude mať dvoch výhercov a šesť nominácií.
  2. Cena poroty - Porota vyhodnotí projekt, ktorý vynikol vo využívaní pracovného postupu BIM alebo v oblasti udržateľnosti alebo ekologickej stopy.
  3. Cena verejnosti - Táto cena sa udeľuje na základe výsledkov verejného hlasovania organizovaného prostredníctvom sociálnych médií.

Propagačná kniha a kniha súťaže User Contest

Príspevky od víťazov, nominovaných, ale aj od všetkých ostatných budú publikované v knihe súťaže User Contest 2020 "The Art of Structural Design". Táto inšpiratívna kniha bude distribuovaná po celom svete, bude tiež k dispozícii pre tlač a médiá, profesijné združenia a kľúčových hráčov v stavebníctve. Okrem toho bude k dispozícii aj v elektronickej podobe.

Víťazné a nominované projekty budú tiež schválené pre publikáciu na špeciálnych inžinierskych platformách, na webových stránkach súvisiacich s konštrukciami a na niekoľkých kanáloch sociálnych médií.

Ďalšie informácie

Praktické informácie a pravidlá súťaže nájdete na webových stránkach súťaže SCIA User Contest 2020 "The Art of Structural Design": https://uc.scia.net

Firma SCIA bola založená v roku 1974 a počas svojej existencie sa stala jednou z vedúcich firiem v oblasti vývoja softvéru pre návrh a výpočet konštrukcií s podporou BIM. SCIA je súčasťou globálnej skupiny Nemetschek Group, svetového dodávateľa softvérových riešení pre architektúru, inžiniering a stavebnú výrobu (AEC). Hlavným cieľom SCIA je pomôcť svojim užívateľom vytvárať ten najlepší konštrukčný návrh. Aby sme to dosiahli, ponúkame výkonný, špičkový softvér, ktorý je neustále vylepšovaný, inovovaný a ktorý reflektuje požiadavky našich zákazníkov.

SCIA Engineer integruje do jednej aplikácie návrh, výpočty a posudky konštrukcií všetkých typov a veľkostí zhotovených z rôznych materiálov. Jeho bohatá ponuka funkcií z neho robí nástroj vhodný pre všetky typy projektov: kancelárske budovy, priemyselné objekty i mosty - všetko v ľahko ovládateľnom prostredí. Softvér SCIA stojí na základoch odhodlaných a zapálených pracovníkov zdieľajúcich nadšenie pre stavebné inžinierstvo. SCIA Engineer podporuje Open BIM a ponúka certifikovaný IFC import aj export. Pre viac informácií navštívte webové stránky www.scia.net.

Attn. Ms Katrien De Geest
Global Marketing Manager