Globálna inžinierska súťaž inšpiruje k inováciám v stavebníctve a strojárstve

streda, 2 január, 2013

Herk-de-Stad, 2. januára 2013

Nemetschek Structural Group otvára už ôsmy ročník medzinárodnej súťaže User Contest - s finančnými odmenami pre víťazov jednotlivých kategórií v celkovej výške 9 000 €.

Herk-de-Stad, Belgicko - Nemetschek Structural Group dnes oznámila, že začína prijímať prihlášky na ďalší ročník medzinárodnej súťaže User Contest 2013, tentoraz na tému - Inšpirácia v projektovaní. Vo svojom už ôsmom ročníku táto súťaž oceňuje výnimočné a inovatívne projekty od popredných architektov, statikov, projektantov. Lehota na podanie projektu je do 31. marca 2013.

Dr. Ir. Jean-Pierre Rammant, generálny riaditeľ Nemetschek Scia a prezident Nemetschek Structural Group vysvetľuje, "v priebehu rokov sa táto súťaž stala uznávanou udalosťou v stavebníctve a strojárstve. Poskytuje nám príležitosť oceniť výnimočné diela našich užívateľov. "

"Náš minulý ročník bol veľmi úspešný a prilákal 117 kvalitných projektov od 91 spoločností z 19 rôznych krajín. Pre rok 2013 chceme oceniť najmä to, ako rýchle rozšírenie BIM ovplyvňuje projekčnú prax. Zvláštna pozornosť bude venovaná projektom ilustrujúcim výhody práce s Open BIM "dodáva Dr. Rammant.

O súťaži

Inšpirácia v projektovaní je otvorená všetkým užívateľom softvéru skupiny Nemetschek Structural. Víťazi budú vymenovaní v piatich kategóriách:

• Kategória 1: Budovy
  • Kategória 2: Dopravné stavby a konštrukcie
  • Kategória 3: Návrh priemyselných budov a prevádzok
  • Kategória 4: Projektovanie, konštrukčné detaily
  • Kategória 5: Špeciálne projekty

Medzinárodná odborná porota posúdi prihlásené projekty s ohľadom na originalitu, obtiažnosť riešenia a inovatívne používanie softvéru. V tomto roku bude osobitná pozornosť zameraná na príklady ilustrujúce najlepšie využitie Open BIM.

Výhody účasti

Táto súťaž dáva všetkým účastníkom jedinečnú šancu ukázať svetu svoje odborné znalosti a profesionálne zručnosti. Každý zo šiestich víťazov dostane šek v hodnote 1 500 eur (1 955 $) (t.j. víťazi v piatich kategóriách a víťaz Zvláštnej ceny poroty). Nominované a víťazné projekty budú taktiež propagované v medzinárodnej tlači a budú publikované v špecializovaných strojárskych a stavebných časopisoch a na weboch.

Všetky prihlásené projekty budú vytlačené v knihe Inšpirácia v projektovaní.  Kniha s niekoľkotisícovým nákladom je distribuovaná kľúčovým vydavateľom, vládnym a profesijným organizáciám a významným podnikom. Okrem toho bude zadarmo k dispozícii eBook pre mobilné zariadenia.

Viac informácií

Podrobnejšie informácie a úplné pravidlá súťaže nájdete na webe User Contest 2013: https://contest.scia.net .

Súťažný softvér

• Nemetschek Scia: Scia Engineer & Scia Steel Manager
  • Nemetschek Allplan: Allplan Vystužovanie
  • Nemetschek Frilo: Frilo Statics
  • Nemetschek Engineering: Allplan Prefa & TIM (Správca technických informácií)
  • Glaser: Glaser-ISB cad-

Víťazi ročníka 2011

O Nemetschek Scia

Firma Nemetschek Scia bola založená v roku 1974 a za dobu svojej existencie sa stala jednou  z vedúcich firiem v oblasti vývoja softvéru pre návrh, výpočet a výrobu konštrukcií s podporou BIM.

Nemetschek Scia je dcérskou spoločnosťou firmy Nemetschek AG - najväčšieho európskeho dodávateľa stavebného softvéru. Nemetschek Scia je súčasťou Nemetschek Structural Group.

O Nemetschek Structural Group

Nemetschek Structural Group je popredným svetovým vývojárom a distribútorom softvéru pre oblasť stavebníctva, ktorý pokrýva celý proces od návrhu, cez výpočty, posudky až po realizáciu a dokončenie.

Nemetschek Structural Group je súčasťou Nemetschek AG, popredného svetového dodávateľa softvérových riešení pre architektúru, inžiniering a stavebnú výrobu (AEC). Sídli v Mníchove a má viac ako 300 000 zákazníkov v 142 krajinách. Firma Nemetschek bola založená v roku 1963 profesorom Georgom Nemetschkom a zameriava sa na inovácie ako Open BIM pre oblasť AEC.

Nemetschek Scia
K rukám: Francis Vanderbruggen