Nemetschek Structural Group oznamuje víťaza súťaže „Inšpirácie v projektovaní“ pre rok 2013

streda, 4 september, 2013

Herk-de-Stad, Belgicko – Nemetschek Structural Group, popredný svetový vývojár softvéru pre projektovanie s využitím BIM oznámil víťaza súťaže User Contest 2013 organizovanej s podtitulom Inšpirácie v projektovaní. Do súťaže boli prihlásené jedinečné a inovatívne projekty popredných svetových projekčných firiem a architektonických ateliérov.

Nezávislá medzinárodná porota zložená z deviatich odborníkov z praxe, výskumných ústavov a vzdelávacích inštitúcií posudzovala 127 projektov z 28 krajín. Víťazi boli vybraní pre každú zo štyroch hlavných súťažných kategórií, kde sa posudzovala originalita projektu, jeho náročnosť, využitie softvéru a aplikovanie Open BIM.

Víťazi v týchto kategóriách sú

• Kat . 1 - BudovySICA - Múzeum európskych a stredomorských civilizácií (Marseille, Francúzsko)
  • Kat . 2 - Dopravné stavby a konštrukcie:  Ney & Partners - lávka pre peších "Vluchthaven" (Amsterdam, Holandsko)
  • Kat . 3 - Návrh priemyslových budov a prevádzok:  ARCADIS Belgium - letecký hangár s kancelárskymi priestormi (Brusel, Belgicko)
  • Kat . 4 - Špeciálne projektyVISIA s.r.o. - zastrešenie benzínovej stanice (Matúškovo, Slovensko)

Okrem toho boli udelené dve zvláštne ceny

• Zvláštna cena poroty za Open BIMGrontmij Nederland BV - nový energetický inštitút Wuhan (Wuhan, Čína)
  • Cena za výrobu a výstavbuAECOM - pavilón "Serpentine Gallery 2013" (Londýn, Veľká Británia)

Posudzované projekty a víťazi budú publikovaní v 272-stranovej knihe Inšpirácie v projektovaní, ktorá bude k dispozícii v tlačenej (viazanej) aj elektronickej forme. Víťazi získavajú finančnú odmenu vo výške 1500 €.

Dr ir. Jean-Pierre Rammant, riaditeľ Nemetschek Structural Group, vysvetľuje, "Tento už ôsmy ročník našej inžinierskej súťaže je skutočnou oslavou vynikajúcich diel našich užívateľov. Tohtoročná súťaž so svojimi 127 projektmi od 97 firiem z 28 krajín pokorila všetky rekordy. Tieto vysoko kvalitné projekty dobre ilustrujú, aké výsledky môže skvelý inžinier dosiahnuť s naším softvérom. Sme na našich užívateľov hrdí, rovnako ako na ich prínos pre globálnu inžiniersku komunitu."

Open BIM a udržateľnosť

Pán Rammant zdôrazňuje nenahraditeľnú úlohu Open BIM a dôležitosť udržateľnosti v tohtoročnom rozhodovaní, čo porota podčiarkla udelením osobitnej ceny poroty za Open BIM firme Grontmij za ich projekt nového energetického inštitútu Wuhan (nazývaného tiež Energetická kvetina). Táto budova v tvare vodnej ľalie je uznávaná ako jedna z najviac udržateľných a ekologických budov sveta.

Vo svojom posudku porota uviedla: "Boli sme ohromení jedinečným dizajnom, hodnotením podľa BREEAM ako" vynikajúci "(podľa všetkého sa bude jednať o prvú kancelársku budovu s BREEAM hodnotením" vynikajúci "- BREEAM hodnotí ekologickú náročnosť budov) a dôsledným využitím BIM. Primárnym cieľom návrhu bolo dosiahnutie najvyššej možnej životnosti. Projekt bude vzdelávacou a školiacou platformou pre budúcnosť."

Kniha “Inspirations in Engineering”

Všetkých 127 projektov bude vytlačených vo farebnej 272-stranovej knihe Inšpirácie v projektovaní. Kniha podrobne popisuje technické výzvy každého projektu a spôsob využitia softvéru od skupiny Nemetschek Structural Group. Viac než 5 000 kópií tejto knihy bude distribuovaných zadarmo.

Odkazy pre viac informácií

Pre tlač

Naše tlačové materiály si môžete stiahnuť tu.

O Nemetschek Structural Group

Nemetschek Structural Group je popredným svetovým vývojárom a distribútorom softvéru pre oblasť stavebníctva, ktorý pokrýva celý proces od návrhu, cez výpočty, posudky až po realizáciu a dokončenie.

Členovia skupiny a ich softvér

• Nemetschek Scia: Scia Engineer & Scia Steel Manager
  • Nemetschek Allplan: Allplan Engineering
  • Nemetschek Frilo: Frilo Statics
  • Nemetschek Engineering: Allplan Precast & TIM
  • Glaser: Glaser -isb cad-

Nemetschek Structural Group je súčasťou skupiny Nemetschek, popredného svetového dodávateľa softvérových riešení pre architektúru, inžiniering a stavebnú výrobu (AEC). Firma Nemetschek sídli v Mníchove a má viac než 300 000 zákazníkov v 142 krajinách. Bola založená v roku 1963 profesorom Georgom Nemetschkom a zameriava sa na inovácie ako Open BIM pre oblasť AEC.

Nemetschek Scia
K rukám: Francis Vanderbruggen