SCIA Engineer 16 ako pevný základ navrhovania konštrukcií

utorok, 10 máj, 2016

Viac ako 350 vylepšení, rozšírení a nových funkcií dramaticky rozširuje možnosti využitia programu a výrazne uľahčuje a urýchľuje prácu statikov

Herk-de-Stad, Belgicko, (10. máj 2016) - SCIA, popredný globálny dodávateľ výpočtového softvéru podporujúceho BIM, uvádza na trh SCIA Engineer 16. Verzia, ktorá sa zameriava predovšetkým na aspekt použiteľnosti, obsahuje celý rad aktualizácií a nových funkcií vrátane významných vylepšení v návrhu oceľových a betónových prvkov. Výsledkom je vylepšená verzia programu na výpočty a navrhovanie stavebných konštrukcií ponúkajúca jednoduchšiu a rýchlejšiu prácu.

Hilde Sevens, generálna riaditeľka SCIA hovorí: „Táto verzia prichádza na trh s dlhým zoznamom vylepšení, ktoré zasahujú všetky články pracovného postupu." „Niektoré nové funkcie a vylepšenia mieria cielene na užívateľov, ktorí riešia špecifické úlohy, iné naopak oslovia každého statika pri jeho bežnej práci. Väčšina týchto vylepšení predstavuje našu priamu odpoveď na požiadavky užívateľov.“

Vo verzii 16 vzniklo na základe námetov a podnetov od užívateľov viac ako 70% všetkých noviniek. Medzi najzaujímavejšie patria:

• Rozšírenie funkcií pre návrh betónových nosníkov a stĺpov podľa európskych noriem so sebou prináša nový pracovný postup, bezpečný a ekonomický návrh a podrobné posúdenie vybraných rezov podľa Eurokódov 2. Neoddeliteľnou súčasťou týchto vylepšení je zvýšenie rýchlosti o 300%.
  • Nové možnosti posudkov oceľových konštrukcií zahŕňajú návrh spriahnutých stropných dosiek podľa EN 1994 a návrh oceľových spojov podľa EN 1993 na dvojosý ohyb.
  • Pre americký trh nová verzia prináša najmä možnosť seizmického návrhu betónových rámov a vystužujúcich stien, posudky spriahnutých stropov podľa AISC 360-10 vrátane pokročilej optimalizácie a analýzu postupného priťažovania.
  • Ucelenejšie pokrytie brazílskych noriem: posudky oceľových za studena valcovaných profilov podľa NBR 14762, návrh výstuže do dosiek so zohľadnením šmyku a nelineárne výpočty betónových konštrukcií.
  • Veľmi zásadného vylepšenia sa dočkal Engineering Report, ktorý okrem nových možností tvorby vzhľadu stránky výrazne obmedzil spotrebu pamäti pri spracovaní i veľmi objemných dokumentov.
  • Početné novinky v podpore BIM obsahujú napr. vylepšenie prepojenia s Allplanom prostredníctvom IFC formátu a podporu Tekla Structures 2016.

„SCIA Engineer 16 prichádza tesne po verzii 15.3." hovorí Dr. Johan Vanwelkenhuysen, technický riaditeľ SCIA. „Zavedenie celého radu technologických a organizačných zmien nám umožňuje rýchlejšie reagovať na potreby našich zákazníkov. SCIA Engineer 16 je veľkým krokom v smere kvality a použiteľnosti, t.j. v smere, ktorý sme si vytýčili pre budúce verzie SCIA Engineer."

Viac informácií o SCIA Engineer 16 a možnosti stiahnutia bezplatnej skúšobnej verzie nájdete na: https://www.scia.net

Firma SCIA bola založená v roku 1974 a počas svojej existencie sa stala jednou z vedúcich firiem v oblasti vývoja softvéru pre návrh a výpočet konštrukcií s podporou BIM. SCIA Engineer integruje do jednej aplikácie návrh, výpočty a posudky konštrukcií všetkých typov a veľkostí zhotovených z rôznych materiálov. Jeho bohatá ponuka funkcií z neho robí nástroj vhodný pre všetky typy projektov: kancelárske budovy, priemyselné objekty i mosty - všetko v ľahko ovládateľnom prostredí. SCIA je súčasťou skupiny Nemetschek Group - popredného svetového dodávateľa softvérových riešení pre architektúru, inžiniering a stavebnú výrobu (AEC).

SCIA SK, s.r.o.
Ing. Milan HRIC, PhD.