SCIA Engineer, softvér pre statické výpočty s podporou BIM, získal vo Francúzsku cenu Trophée de la Transition Numérique dans le Bâtiment

pondelok, 5 december, 2016

SCIA získala ocenenie v programe francúzskej vlády na podporu inovácií uľahčujúcich prechod k BIM (zdieľanie dát o projekte naprieč rôznymi profesiami).

Herk-de-Stad, Belgicko, (5. decembra 2016) - SCIA, popredný globálny dodávateľ výpočtového softvéru podporujúceho BIM, s hrdosťou oznamuje, že SCIA Engineer získal v Paríži cenu Trophée de la Transition Numérique dans le Bâtiment v kategórii Konštrukcie a projektovanie.

Plan Transition Numérique dans le Bâtiment (PTNB) je organizácia zriadená francúzskou vládou, ktorej ceny sú udeľované softvérovým inováciám, ktoré napomáhajú rôznym profesionálom z oblasti stavebníctva s prechodom na BIM a ktoré uľahčujú využívanie BIM v praxi. Cieľom týchto cien je zviditeľnenie digitálnych nástrojov umožňujúcich efektívnu prácu s digitálnymi modelmi a ich zdieľanie.Všetky nominované a ocenené produkty sú uvedené na webových stránkach PTNB, kde slúžia ako vodítko pre výber najvhodnejších BIM nástrojov dostupných na trhu.

Okrem SCIA Engineer získali ocenenia ďalšie tri produkty od skupiny Nemetschek Group:

• ARCHICAD 20 (GRAPHISOFTv kategórii Projekčné nástroje
  • BIM + (Allplanv kategórii Nástroje pre spoluprácu a zdieľanie
  • Solibri Model Checker (Solibrizvláštnu cenu poroty

"Sme veľmi potešení tým, že štyri naše riešenia podporujúce BIM získali vo Francúzsku ocenenie," hovorí Patrik Heider, hovorca a finančný riaditeľ Nemetschek Group. "Naše BIM riešenia symbolizujú otvorený prístup. Touto filozofiou demonštruje Nemetschek svoje odhodlanie sprístupniť informácie o projekte každému a zjednodušiť a sprehľadniť tak prístup k digitálnym dátam pre všetkých účastníkov projektu. "

Spoločnosť SCIA bola založená v roku 1974 a za dobu svojej existencie sa stala jednou z vedúcich firiem v oblasti vývoja softvéru pre návrh a výpočet konštrukcií s podporou Open BIM. SCIA Engineer integruje do jednej aplikácie návrh, výpočty a posudky všetkých typov konštrukcií vyrobených z rôznych materiálov. Jeho široká ponuka funkcií robí z neho nástroj vhodný pre všetky typy projektov: kancelárske budovy, priemyselné objekty a mosty, to všetko v rámci rovnakého ľahko použiteľného prostredia. SCIA je súčasťou Nemetschek Group - celosvetovo vedúceho dodávateľa softvéru pre AEC (Architecture, Engineering, Construction) priemysel.

Mr. Cyril Heck
Industrieweg 1007, 3540 Herk-de-Stad (Belgium)

Email: c.heck@scia.net