Súťaž User Contest 2013 - "Inšpirácia v projektovaní" vymenovala členov poroty

streda, 3 júl, 2013

8. júla zasadne medzinárodná odborná porota zložená z popredných odborníkov, aby ohodnotila súťažné projekty už ôsmeho ročníka medzinárodnej súťaže User Contest 2013

Herk-de-Stad, Belgicko - Nemetschek Structural Group dnes zverejnila mená 9 porotcov, ktorí zasadnú v porote medzinárodnej súťaže User Contest 2013 - Inšpirácia v projektovaní. Projekty budú posudzované z hľadiska ich originality, prestíže a inovatívneho využitia softvéru. Osobitná pozornosť bude venovaná projektom ilustrujúcim praktické využitie Open BIM.

Ôsmy ročník súťaže bol otvorený všetkým statickým a projekčným kanceláriám, ktoré používajú akýkoľvek softvér skupiny Nemetschek Structural Group – tj programy firiem Nemetschek Allplan, Nemetschek Scia, Nemetschek Engineering (Precast), Frilo a Glaser. Víťazi a nominovaní budú vybraní v nasledujúcich súťažných kategóriách: budovy, dopravné stavby a konštrukcie, priemyselné budovy a činnosti, projektovanie a konštrukčné detaily a špeciálne projekty.

Do súťaže bolo prihlásených 150 projektov, z ktorých 127 splnilo súťažné podmienky. Projekty boli predložené celkom 97 firmami z 28 rôznych krajín.

O porote
Členovia poroty sú:

• Prof. Jean-Pierre Jaspart - Univerzita Liège (B)
  • Mr. David Ball - David Ball Group plc (UK)
  • Prof. Alena Kohoutkova - ČVUT Praha (CZ)
  • Mr. Dick Stoelhorst - BouwWise! (NL)
  • Mr. Yves Duchene - Bureau d’étude Greisch (B)
  • Prof. Jens Kina - KINA Ingenieursleistungen im Bauwesen (D)
  • Prof. Willy Patrick De Wilde - Univerzita Vrije Brusel (B)
  • Mr. Diter Braet - Victor Buyck Steel Construction (F)
  • Mr. Gilbert Vanden Borre - Stabiton bvba (B)

Nezávislá medzinárodná porota vyhodnotí predložené projekty a vyberie nominovaných a víťaza pre každú zo súťažných kategórií.

Verejné oznámenie víťazov
Víťazi a nominovaní budú oznámení prostredníctvom médií na začiatku septembra. Súčasne s tým vyjde kniha Inspirations in Engineering, v ktorej bude každému posudzovanému projektu venovaná samostatná farebná dvojstrana. Viac než 5000 kópií tejto knihy bude distribuovaných zadarmo.

Každý z víťazov dostane finančnú cenu vo výške 1500 €. Celková finančná odmena tak dosiahne hodnotu 9000 €.

Dr. Ir. Jean-Pierre Rammant, riaditeľ Nemetschek Scia a prezident Nemetschek Structural Group, vysvetľuje, "Nikdy v minulosti nebola táto súťaž tak zaujímavá a vzrušujúca. Prvotný pohľad na predložené projekty sľubuje výnimočné projekty od popredných architektov, statikov, projektantov. Sme hrdí na náš príspevok do života komunity statikov a projektantov, ktorí doslovne - posúvajú hranice možného.

Viac informácií
Podrobnejšie informácie a úplné pravidlá súťaže nájdete na webe User Contest 2013: https://contest.scia.net.