11. ročník soutěže SCIA User Contest „The Art of Structural Design“ byl zahájen

Úterý, 2. Duben 2019

Herk-de-Stad, Belgie, 2. dubna 2019 – SCIA dnes oznámila zahájení 11. ročníku soutěže SCIA User Contest pojmenované „The Art of Structural Design”. Mezinárodní soutěž prezentuje působivou a inspirativní práci špičkových světových inženýrů, letos na téma "Be Part of The History“!

SCIA zve všechny uživatele SCIA Engineer na celém světě k účasti na této mezinárodní soutěži. Projekty lze přihlašovat od 2. dubna do 15. června 2019.

SCIA, přední poskytovatel softwaru pro stavební výpočty, vyhlásila soutěž poprvé v roce 1992, kdy bylo přihlášeno několik desítek projektů z několika evropských zemích. Od roku 2005 je soutěž pořádána každým druhým rokem a počet projektů se neustále rozrůstá.

„Jsme nadšeni ze zahájení soutěže SCIA User Contest 2020. Stejně jako my, i naši zákazníci se těší na tuto pravidelnou soutěž. Téma letošního ročníku je „Be Part of The History“ a inspiruje naše uživatele SCIA Engineer k tomu, aby se také stali součástí historie. A co více, uživatelé SCIA přispívají k utváření konstrukčního dědictví pro příští generace, “řekla Hilde Sevens, CEO společnosti SCIA.

Soutěžní kategorie

Jedenáctý ročník je otevřen všem uživatelům, kteří používají SCIA Engineer jako nástroj pro výpočet a návrh konstrukcí. Uživatelé mohou předkládat své projekty v následujících čtyřech kategoriích:

• Kategorie 1: Budovy
  • Kategorie 2: Dopravní stavby a konstrukce
  • Kategorie 3: Průmyslové objekty a provozy
  • Kategorie 4: Speciální konstrukce

Paní Sevens dále pokračuje: „Jako obvykle má uživatelská soutěž čtyři kategorie. Poprvé v historii naší soutěže budou mít účastníci s projekty menších budov šanci také získat ocenění. Porota rozdělí kategorii „Budovy“ na dvě podkategorie na základě využitelné plochy. V obou podkategoriích bude vybrán jeden vítěz a tři nominovaní.

Porota a ceny

V září 2019 se sejde mezinárodní a nezávislá porota odborníků z průmyslu a akademické obce, aby vyhodnotila všechny předložené projekty. Hlavními kritérii jsou originalita, technická úroveň a inovativní využití SCIA Engineer.

Celkem bude letos vyhlášeno 7 vítězů.

1. Ocenění - V každé kategorii bude vybrán jeden vítěz a 3 nominovaní, s výjimkou kategorie budovy, která má dva výherce a šest nominací.
  2. Cena poroty - Porota vyhodnotí projekt, který vynikl v užívání pracovního postupu BIM nebo v oblasti udržitelnosti nebo ekologické stopy.
  3. Cena veřejnosti - Tato cena se uděluje na základě výsledků veřejného hlasování organizovaného prostřednictvím sociálních médií.

Kniha soutěže User Contest

Příspěvky od vítězů, nominovaných, ale i od všech ostatních budou publikovány v knize soutěže User Contest 2020 „The Art of Structural Design“. Tato inspirativní kniha bude distribuována po celém světě. Kromě toho bude k dispozici i v elektronické podobě.

Vítězné a nominované projekty budou rovněž schváleny pro publikaci na speciálních inženýrských platformách, na webových stránkách souvisejících s konstrukcemi a na několika kanálech sociálních médiích.

Další informace

Praktické informace a pravidla soutěže naleznete na webových stránkách soutěže SCIA User Contest 2020 "The Art of Structural Design“: https://uc.scia.net

Firma SCIA byla založena v roce 1974 a za dobu své existence se stala jednou z vedoucích firem v oblasti vývoje software pro návrh a výpočet konstrukcí s podporou BIM. SCIA je součástí globální skupiny Nemetschek Group, předního světového dodavatele softwarových řešení pro architekturu, inženýring a stavební výrobu (AEC). Hlavním cílem SCIA je pomoci svým uživatelům vytvářet ten nejlepší konstrukční návrh. Abychom toho dosáhli, nabízíme výkonný, špičkový software, který je neustále vylepšován, inovován a který reflektuje požadavky našich zákazníků.

SCIA Engineer integruje do jedné aplikace návrh, výpočty a posudky konstrukcí všech typů a velikostí zhotovených z různých materiálů. Jeho bohatá nabídka funkcí z něj činí nástroj vhodný pro všechny typy projektů: kancelářské budovy, průmyslové objekty i mosty - vše ve snadno ovladatelném prostředí. Software SCIA stojí na základech odhodlaných a zapálených pracovníků sdílejících nadšení pro stavební inženýrství. SCIA Engineer podporuje Open BIM a nabízí certifikovaný IFC import i export. Pro více informací navštivte webové stránky www.scia.net.

Attn. Ms Katrien De Geest
Global Marketing Manager