„The Art of Structural Design“ celosvětová soutěž statiků a projektantů pro rok 2015 byla zahájena

Pondělí, 1. Prosinec 2014
Software:

Nemetschek Scia zahajuje již devátý ročník mezinárodní soutěže s finančními odměnami v celkové výši 9 000 € - letos s podtitulem The Art of Structural Design.

Herk-de-Stad, Belgie – Scia dnes oznámila, že začíná přijímat přihlášky a soutěžní projekty pro další ročník mezinárodní soutěže User Contest 2015 The Art of Structural Design.  Ve svém již devátém ročníku se tato unikátní soutěž zaměří na inspirující projekty a jejich nadané tvůrce.

Zúčastnit se mohou všichni uživatelé programů distribuovaných firmou Nemetschek Scia. Soutěž probíhá od 1. prosince 2014 do konce února 2015.

Dr. Ir . Jean-Pierre Rammant, ředitel Nemetschek Scia vysvětluje: „Každé dva roky oslavujeme profesionalitu našich uživatelů z oblasti stavebnictví a prezentujeme, jak přispívají do celosvětové komunity statiků a projektantů. Po každém ročníku soutěže jsme ohromeni tím, jak jejich působivé projekty zřetelně demonstrují, čeho mohou skuteční profesionálové dosáhnout s naším software.

Jsme hrdi na naše uživatele, díky kterým minulý ročník soutěže se 127 projekty od 97 firem z 28 zemí pokořil všechny rekordy. Pro ročník 2015 chceme postoupit za aspekty kompozice a estetiky stavebních projektů a chtěli bychom představit některá další  hlediska jako bezpečnost a stabilita v seizmických či jiných konstrukčně obtížných oblastech, ekologie, udržitelnost, inovace, kreativní myšlení a praktické využití BIM.“

O soutěži

Soutěž „The Art of Structural Design“ je otevřená pro všechny uživatele programů Scia Engineer a Allplan Engineering. Účastníci budou soutěžit v následujících čtyřech kategoriích:

• • Kategorie 1: Budovy
  • • Kategorie 2: Dopravní stavby a konstrukce
  • • Kategorie 3: Průmyslové budovy a provozy
  • • Kategorie 4: Speciální projekty

Mezinárodní porota složená z uznávaných expertů a akademiků posoudí všechny přihlášené projekty. Hlavními kritérii budou originalita, technická obtížnost, prestiž a inovativní využití použitého softwaru.

Vítězové a ceny

Tato soutěž dává všem účastníkům jedinečnou šanci ukázat světu své odborné znalosti a profesionální dovednosti.

Každý z vítězů čtyř soutěžních kategorií a vítěz Ceny poroty obdrží šek v hodnotě 1 500 €. Nově letos udělíme také speciální Cenu publika, kterou určí výsledky hlasování na našich sociálních sítích. Všichni vítězové budou také odměněni krátkým osobním videem o jejich projektu.

Všechny přihlášené projekty budou publikovány v knize The Art of Structural Design. Kniha vydaná v několikatisícovém nákladu bude distribuována tisku a médiím, profesionálním asociacím a významným hráčům stavebního průmyslu. Kromě toho bude zdarma k dispozici eBook pro mobilní zařízení.

Více informací

Praktické informace a pravidla soutěže naleznete na webu
„The Art of Structural Design - User Contest 2015“: https://contest.scia.net.

Vítězové ročníku 2013

• Kat . 1 - Budovy
    SICA - Muzeum evropských a středomořských civilizací (Marseille, Francie)
  • Kat . 2 - Dopravní stavby a konstrukce