Mezinárodní inženýrská soutěž inspiruje k inovacím ve stavebnictví a strojírenství

Středa, 2. Leden 2013
Čeština
Software:

Herk-de-Stad, 2. ledna 2013

Nemetschek Structural Group zahajuje již osmý ročník mezinárodní soutěže User Contest - s finančními odměnami pro vítěze jednotlivých kategorií v celkové výši 9 000 €.

Herk-de-Stad, Belgie – Nemetschek Structural Group dnes oznámila, že začíná přijímat přihlášky a soutěžní projekty pro další ročník mezinárodní soutěže User Contest 2013, tentokráte na téma - Inspirace v projektování.  V svém již osmém ročníku tato soutěž oceňuje výjimečné a inovační projekty od předních architektů, statiků, projektantů. Lhůta pro podání projektu je do 31. března 2013.

Dr. Ir . Jean-Pierre Rammant, generální ředitel Nemetschek Scia a prezident Nemetschek Structural Group vysvětluje: „V průběhu let se tato soutěž stala uznávanou událostí mezi statiky a architekty. Poskytuje nám příležitost ocenit výjimečná díla našich uživatelů.“

„Náš minulý ročník byl velmi úspěšný a přilákal 117 kvalitních projektů od 91 společností z 19 různých zemí. Pro rok 2013 chceme ocenit zejména to, jak rychlé rozšíření BIM ovlivňuje projekční praxi. Zvláštní pozornost bude věnována projektům ilustrujícím výhody práce s Open BIM.“ dodává Dr. Rammant.

O soutěži

Inspirace v projektování je otevřena všem uživatelům software skupiny Nemetschek Structural. Vítězové budou jmenováni v pěti kategoriích:

• Kategorie 1: Budovy
  • Kategorie 2: dopravní stavby a konstrukce
  • Kategorie 3: návrh průmyslových budov a provozů
  • Kategorie 4: projektování, konstrukční detaily
  • Kategorie 5: speciální projekty

Mezinárodní odborná porota posoudí přihlášené projekty s ohledem na originalitu, obtížnost řešení a inovační používání softwaru. V letošním roce bude zvláštní pozornost zaměřena na příklady ilustrující nejlepší využití Open BIM.

Výhody účasti

Ta soutěž dává všem účastníkům jedinečnou šanci ukázat světu své odborné znalosti a profesionální dovednosti. Každý ze šesti vítězů obdrží šek v hodnotě 1 500 eur (1 955 $) (tj. vítězové v pěti kategoriích a vítěz Zvláštní ceny poroty). Nominované a vítězné projekty budou rovněž propagovány v mezinárodním tisku a publikovány v odborných časopisech a webech.

Všechny přihlášené projekty budou otištěny v knize  Inspirace v projektování. Kniha s několikatisícovým nákladem je distribuována klíčovým vydavatelům, vládním a profesním organizacím a významným podnikům. Kromě toho bude zdarma k dispozici eBook pro mobilní zařízení.

Více informací

Podrobnější informace a úplná pravidla soutěže naleznete na webu User Contest 2013: https://contest.scia.net.

Soutěžní software

• Nemetschek Scia: Scia Engineer & Scia Steel Manager
  • Nemetschek Allplan: Allplan Vyztužování
  • Nemetschek Frilo: Frilo Statics
  • Nemetschek Engineering: Allplan Prefa & TIM (Správce technických informací)
  • Glaser: Glaser -isb cad-

Vítězové ročníku 2011

O Nemetschek Scia

Firma Nemetschek Scia byla založena v roce 1974 a za dobu své existence se stala jednou z vedoucích firem v oblasti vývoje software pro návrh, výpočet a výrobu konstrukcí s podporou BIM.

Nemetschek Scia je dceřinou společností firmy Nemetschek AG – největšího evropského dodavatele stavebního software. Nemetschek Scia je součástí Nemetschek Structural Group.

O Nemetschek Structural Group

Nemetschek Structural Group je předním světovým vývojářem a distributorem software pro oblast stavebnictví, který pokrývá celý proces od návrhu, přes výpočty, posudky až po realizaci a dokončení .

Nemetschek Structural Group je součástí Nemetschek AG, předního světového dodavatele softwarových řešení pro architekturu, inženýring a stavební výrobu (AEC). Firma Nemetschek sídlí v Mnichově a má více než 300 000 zákazníků ve 142 zemích. Byla založena v roce 1963 profesorem Georgem Nemetschekem a zaměřuje se na inovace jako Open BIM pro oblast AEC.

Nemetschek Scia
K rukám: Francis Vanderbruggen