Nemetschek Scia dnes oznámila uvedení Scia Engineer 14 na trh Expanding Design

Středa, 21. Květen 2014
Čeština
Software:

Herk-de-Stad, 21. května 2014. - Nemetschek Scia, přední světový vývojář softwaru pro projektování s využitím BIM, oznámil uvedení nové verze Scia Engineer 14 na trh.  Tato nejnovější verze programu na výpočty a posudky stavebních konstrukcí označovaná heslem „Expanding Design“ se soustředí na tři oblasti: Na Open Design Checks, na vlastní numerickou analýzu a reprezentaci výsledků a na zpříjemnění každodenního používání.

„Je obdivuhodné sledovat, kam se Scia Engineer dostal za 40 let,“ říká CEO Dr. Jean-Pierre Rammant. „Se zaměstnanci v 10 zemích a s uživateli ve více než 80 zemích je Scia Engineer jediný program na výpočty a posudky stavebních konstrukcí se skutečně globálním dosahem.“ Scia Engineer 14 nabízí statikům nejen novinky ve vlastním programu, ale vytváří také platformu, na které mohou oni sami budovat svá řešení, jež přesně splňují dané konkrétní potřeby, bez ohledu na to, jaké typy projektů zpracovávají, jaký stavební materiál používají a v jaké lokalitě se jejich projekty realizují."

Open Design Checks

Zákazníci nyní mohou rozšířit návrhové možnosti Scia Engineeru a ke konečněprvkovému modelu mohou připojit vlastní posudky.

„Možnost psát a spouštět vlastní výpočty a posudky uvnitř programu na statické výpočty je pro řadu firem skutečným průlomem,“ říká Geert Adriaenssens, Business & Product Manager pro divizi Design Solutions.

Open Design Checks umožňují zákazníkům:

• Centralizovat své specifické výpočty  a posudky do jednotného postupu prací. To vede k redukci počtu nutných výpočetních modelů, které by jinak bylo nutno synchronizovat.
  • Sledovat, které konkrétní rovnice a metody byly pro výpočet použity. Používat posudky, které jsou zcela transparentní a eliminují tak efekt „černé skřínky“ soudobých CAE programů.
  • Zbavit se závislosti na jediném dodavateli software. Statici nyní mohou snadno rozšiřovat svůj výpočetní systém o speciální posudky, kdykoli to potřebují.

Numerická analýza a prezentace výsledků

Velká pozornost byla věnována základní funkci programu - konstrukční analýze. Scia Engineer 14 přináší:

• „Automatické zjemnění sítě“ - výsledek nejnovějšího vědeckého výzkumu. Díky tomuto „automatickému zjemňování sítě“ Scia Engineer 14 detekuje místa, kde je třeba síť konečných prvků zjemnit. Poté podle uživatelem nastavených tolerancí generátor sítě provede automatickou úpravu sítě. Výsledkem je rychlejší získání kvalitní sítě a tím pádem i přesnějších výsledků.
  • Nové zobrazení deformací a napětí na površích dílců ve 3D pohledu nabízí podrobný a přehledný náhled na chování konstrukce.

Uživatelská vylepšení

Scia Engineer přináší také řadu vylepšení a rozšíření pro každodenní práci:

• Scia Engineer 14 rozšiřuje podporu pro Revit 2015 a přináší technologii porovnání modelů („Model Compare“), která sleduje a zvýrazňuje změny prováděné v jednom či druhém programu. Uživatelé Tekla Structures uvítají podporu 64-bitové verze Tekla Structures. Propojení s Allplanem bylo aktualizováno pro verzi Allplan 2014-1. Navíc, Scia Engineer 14, jako jediný výpočetní program s certifikací IFC 2x3, i nadále propaguje Open BIM jako jednoduchý způsob sdílení modelu mezi architektem, statikem, dodavatelem a výrobcem, a to bez ohledu na to, jaký program která strana používá.
  • Podpora pro zatěžovací kombinace podle  IBC 2012 a ASCE 7-10 a také generátor 3D zatížení větrem podle ASCE 7-10.
  • Další vylepšení pro každodenní práci jako nová kontextová online nápověda, rozšířené tabulkové zadávání, novinky v návrhu ocelových přípojů podle Eurokódu apod.

Více se dočtete na stránkách věnovaných výhradně Scia Engineer 14: http://14.scia-engineer.com

O Nemetschek Scia

Firma Nemetschek Scia byla založena v roce 1974 a za dobu své existence se stala jednou z vedoucích firem v oblasti vývoje software pro návrh, výpočet a výrobu konstrukcí s podporou BIM. Nemetschek Scia je dceřinou společností firmy Nemetschek AG – největšího evropského dodavatele stavebního software. Více informací naleznete na www.scia.net.

Kontaktní adresa:

Nemetschek Scia