SCIA Engineer 16.1 dále rozvíjí široké možnosti pro navrhování stavebních konstrukcí představené ve verzi 16

Pondělí, 14. Listopad 2016
Čeština
Software:

Kontinuální vývoj přímo inspirovaný samotnými uživateli přináší další verzi úspěšného softwaru pro statiky

Herk-de-Stad, Belgie, (14. listopadu 2016) – SCIA, přední globální dodavatel výpočtového softwaru podporujícího BIM, uvádí na trh SCIA Engineer 16.1. Tato verze obsahuje četná vylepšení a rozšíření zejména v oblasti normových posudků, seismických výpočtů, BIM a každodenní praxe.

„V této, letos již druhé, verzi jsme se soustředili primárně na to, abychom nabídli přidanou hodnotu našim zákazníkům s uzavřenou servisní smlouvou. Většina funkcí a rozšíření představených v této verzi vychází ze zpětné vazby, které si nesmírně ceníme.“, říká Hilde Sevens, generální ředitelka SCIA. „Tyto nové možnosti dále rozšiřují možnosti použití našeho stěžejního produktu. Jsme hrdi na ucelenost a komplexnost našeho řešení pro navrhování budov z více materiálů.“

Mezi nejzajímavější vylepšení patří:

Pro evropské zákazníky:

• Kompletní pracovní postup pro návrh železobetonových nosníků, sloupů a žeber podle Eurokódů.
  • Vylepšená integrace „Posudku v řezu“ do celkového pracovního postupu.
  • Návrh patních desek sloupů plně v souladu s příslušnými normami včetně zpevňujícího účinku betonového bloku.
  • Výpočtové možnosti rozšířené o seismické spektrum podle nejposlednější verze holandské normy NPR 9998.
  • Návrh spřažených nosníků reflektující nejnovější britské studie a nejmodernější geometrie profilovaných plechů.

Pro americké klienty:

• Návrh spřažených nosníků včetně zohlednění prolamovaných nosníků.
  • Zcela nové řešení pro návrh železobetonových desek podle ACI 318-14.
  • Metoda ekvivalentních příčných sil v souladu s americkými předpisy včetně zohlednění kapitoly 2 z normy ASCE 7-10.

BIM

I v této poslední verzi pokračuje SCIA v aktivní propagaci Open BIM. Zpracování extrémně velikých IFC souborů bylo optimalizováno a výsledkem je výrazné zkrácení doby nutné pro načtení takového souboru a efektivnější využití operační paměti. Propojení s Revitem ve verzi 16.1 nyní podporuje Revit 2017 (sestavení 297).

Kromě těchto výše uvedených novinek přináší SCIA Engineer 16.1 také mnoho vylepšení pro každodenní práci.

Více informací o SCIA Engineer 16.1 a možnost stažení bezplatné zkušební verze naleznete na: http://www.scia.net

Firma SCIA byla založena v roce 1974 a za dobu své existence se stala jednou z vedoucích firem v oblasti vývoje software pro návrh a výpočet konstrukcí s podporou BIM. SCIA Engineer integruje do jedné aplikace návrh, výpočty a posudky konstrukcí všech typů a velikostí zhotovených z různých materiálů. Jeho bohatá nabídka funkcí z něj činí nástroj vhodný pro všechny typy projektů: kancelářské budovy, průmyslové objekty i mosty - vše ve snadno ovladatelném prostředí. SCIA je součástí skupiny Nemetschek Group – předního světového dodavatele softwarových řešení pro architekturu, inženýring a stavební výrobu (AEC).

K rukám: Cyril Heck
Industrieweg 1007, 3540 Herk-de-Stad (Belgium)

Email: c.heck@scia.net