SCIA Engineer 20 - Nekonečné možnosti. Snadno a spolehlivě.

Úterý, 8. Září 2020
Čeština

Hasselt, Belgie, 8. září 2020 – SCIA dnes oznámila uvedení SCIA Engineer 20 na trh. Firma SCIA průběžně investuje do vývoje a výzkumu a pravidelně rozšiřuje a vylepšuje možnosti svého software. Nejnovější aktualizace jejího řešení pro integrované výpočty a posudky konstrukcí, SCIA Engineer 20, přináší ucelenou kolekci vylepšení, která pomohou statikům dále zefektivnit jejich práci při navrhování železobetonových a ocelových konstrukcí. Nové možnosti pomohou statikům ušetřit drahocenný čas a vytvářet bezpečné, spolehlivé a hospodárné návrhy. Vícepodlažní budovy, ocelové haly, předpjaté konstrukce, zvláštní konstrukce - možnosti jsou nekonečné.

Hospodárný a zjednodušený návrh betonových konstrukcí

Nově zautomatizované často používané funkce šetří drahocenný čas. SCIA Engineer 20 automaticky stanoví spolupůsobící šířku betonových žeber. Optimalizovaný postup návrhu nyní určuje množství nutné výztuže přímo tak, že jednak vyhoví normovým posudkům, ale také zajistí přiměřené využití materiálu. Výsledkem je tak bezpečný a hospodárný návrh bez zbytečného plýtvání materiálem.

Rychlé výpočty a posudky předpjatého betonu

Aktualizované (64-bitové) řešení pro předpjaté konstrukce ve SCIA Engineer 20 dovoluje statikům provést rychlý výpočet i rozsáhlých a složitých předem i dodatečně předpjatých konstrukcí. Součástí řešení jsou i plně integrované a přehledně dokumentované posudky podle Eurokódů, jež zajišťují spolehlivost konečného návrhu.

Bezpečný a hospodárný návrh ocelových konstrukcí s přehlednými výstupy

Již dlouhou dobu provádí SCIA Engineer bezpečný a hospodárný návrh ocelových konstrukcí, který nejen vyhovuje platným normám, ale který také respektuje doporučení nedávných výzkumných projektů. SCIA Engineer 20 pak rozšiřuje možnosti výstupů o jednostránkový souhrn a o nové možnosti při dokumentování výpočtů podle mezního stavu použitelnosti.

Snadnější spolupráce s dalšími účastníky projektu

BIM se pomalu stává nedílnou součástí pracovního postupu při návrhu stavebních konstrukcí. SCIA Engineer 20 přináší nové možnosti sdílení dat s programy Revit a Tekla Structures. Obousměrný přenos dat o betonářské výztuži umožňuje např. provedení počátečního návrhu v programu na modelování, posouzení a optimalizaci ve SCIA Engineer a závěrečnou přípravu výkresů znovu v CAD programu.

Je již tradicí, že každá nová verze SCIA Engineer nabízí 3 vylepšení vybrané členy programu SCIA Insiders.

Nele Deckers, Director Product & Design, říká: “Ve SCIA Engineer 20 jsme přidali řadu produktivitu zvyšujících vylepšení pro posudky železobetonových i ocelových konstrukcí. Tato vylepšení byla ve velké míře inspirována našimi zákazníky, se kterými jsme v neustálém kontaktu. Rozhodující roli hrálo také nadšení a odhodlání všech členů našeho produktového a vývojového týmu. Jsem hrdá na to, že jsme již počtvrté v řadě do programu přidali tři vylepšení přímo vybraná našimi uživateli. Jednou z dalších novinek je návrh železobetonových prvků upravený po teoretické stránce, kde obdélníkové průřezy nyní navrhujeme metodou použitou pro posudky, což vede ke snadnějšímu porozumění navržené výztuže. Pro ty, kdo navrhují ocelové konstrukce, jmenovitě pak konstrukce lešení, jsme připravili podrobnější výstupní dokument s přidanými posudky pro spojky. SCIA Engineer 20 přináší řadu dalších vylepšení pro zvýšení produktivity práce a je dalším krokem k plné 64-bitové verzi.”

SCIA Engineer 20 jen potvrzuje poslání firmy SCIA pravidelně vylepšovat svůj statický software a umožnit tak statikům průběžně zefektivňovat jejich práci.

Všechny nové funkce SCIA Engineer 20 naleznete na našem webu: www.scia.net.

Firma SCIA byla založena v roce 1974 a za dobu své existence se stala jednou z vedoucích firem v oblasti vývoje software pro návrh a výpočet konstrukcí s podporou BIM. SCIA je součástí globální skupiny Nemetschek Group, pionýra v digitální transformaci v oblasti architektury, inženýringu a stavební výroby (AEC). Jako jedna z předních světových korporátních skupin, Nemetschek Group pokrývá svými softwarovými řešeními celý cyklus stavebních projektů a vede své zákazníky do světa budoucí digitalizace. V současnosti má skupina více než 6 milionů zákazníků po celém světě. Hlavním cílem SCIA je pomoci svým uživatelům vytvářet ten nejlepší konstrukční návrh. Firma proto nabízí výkonný, špičkový software, který je neustále vylepšován, inovován a který reflektuje požadavky zákazníků.

SCIA Engineer integruje do jedné aplikace návrh, výpočty a posudky konstrukcí všech typů a velikostí zhotovených z různých materiálů. Jeho bohatá nabídka funkcí z něj činí nástroj vhodný pro všechny typy projektů: kancelářské budovy, průmyslové objekty i mosty - vše ve snadno ovladatelném prostředí. Software SCIA stojí na základech odhodlaných a zapálených pracovníků sdílejících nadšení pro stavební inženýrství. SCIA Engineer podporuje Open BIM a nabízí certifikovaný IFC import i export. Nabízí tak řešení všem typům firem a pro jakýkoli pracovní postup.

SCIA NV
K rukám: Katrien De Geest