SCIA Engineer, software pro statické výpočty s podporou BIM, získal ve Francii cenu Trophée de la Transition Numérique dans le Bâtiment

Pondělí, 5. Prosinec 2016
Software:

SCIA získala ocenění v programu francouzské vlády na podporu inovací usnadňujících přechod k BIM (sdílení dat o projektu napříč různými profesemi).

Herk-de-Stad, Belgie, (5. prosince 2016) -  SCIA, přední globální dodavatel výpočtového softwaru podporujícího BIM, s hrdostí oznamuje, že SCIA Engineer získal v Paříži cenu Trophée de la Transition Numérique dans le Bâtiment v kategorii Konstrukce a projektování.

Plan Transition Numérique dans le Bâtiment (PTNB) je organizace zřízená francouzskou vládou, jejíž ceny jsou udělovány softwarovým inovacím, které napomáhají různým profesionálům z oblasti stavebnictví s přechodem na BIM a které usnadňují využívání BIM v praxi. Cílem těchto cen je zviditelnění digitálních nástrojů umožňujících efektivní práci s digitálními modely a jejich sdílení. Všechny nominované a oceněné produkty jsou uvedeny na webových stránkách PTNB, kde slouží jako vodítko pro výběr nejvhodnějších BIM nástrojů dostupných na trhu.

Kromě SCIA Engineeru získaly ocenění další tři produkty od skupiny Nemetschek Group:

• ARCHICAD 20 (GRAPHISOFTv kategorii Projekční nástroje
  • BIM + (Allplanv kategorii Nástroje pro spolupráci a sdílení
  • Solibri Model Checker (Solibrizvláštní cenu poroty

„Jsme velmi potěšeni tím, že čtyři naše řešení podporující BIM získala ve Francii ocenění,“ říká Patrik Heider, mluvčí a finanční ředitel Nemetschek Group. „Naše BIM řešení symbolizují otevřený přístup. Touto filozofií demonstruje Nemetschek své odhodlání zpřístupnit informace o projektu každému a zjednodušit a zprůhlednit přístup k digitálním datům pro všechny účastníky projektu.“

Firma SCIA byla založena v roce 1974 a za dobu své existence se stala jednou z vedoucích firem v oblasti vývoje software pro návrh a výpočet konstrukcí s podporou BIM. SCIA Engineer integruje do jedné aplikace návrh, výpočty a posudky široké škály konstrukcí zhotovených z různých materiálů. Jeho bohatá nabídka funkcí z něj činí nástroj vhodný pro všechny typy projektů: kancelářské budovy, průmyslové objekty i mosty - vše ve snadno ovladatelném prostředí. SCIA je součástí skupiny Nemetschek Group – předního světového dodavatele softwarových řešení pro architekturu, inženýring a stavební výrobu (AEC).

Mr. Cyril Heck
Industrieweg 1007, 3540 Herk-de-Stad (Belgium)

Email: c.heck@scia.net