Scia Engineer získal jako první software na navrhování konstrukcí certifikaci IFC 2x3 V2!

Čtvrtek, 14. Březen 2013
Software:

Herk-de-Stad, Belgie - Během mezinárodního setkání organizace buildingSMART konané 11. až 15. března 2013 ve Waltham (Boston, USA) bylo oznámeno, že Nemetschek Scia, jako vůbec první firma, získala pro svůj stěžejní produkt Scia Engineer od buildingSMART International certifikát interoperability pro konstrukční model podle normy IFC 2x3 „verze 2.0“.

Industry Foundation Classes, IFC, jsou hlavním datovým standardem organizace buildingSMART pro výměnu dat mezi architekty, statiky a konstruktéry. Formát IFC je registrován v ISO jako ISO/Pas 16739.  IFC slouží k výměně a sdílení údajů o projektovaném díle mezi aplikacemi vyvinutými různými dodavateli softwaru bez nutnosti podpory nativních formátů všech použitých programů.
Jako otevřený formát není IFC vlastnictvím jednoho dodavatele softwaru, ale jedná se o neutrální formát, který je nezávislý na konkrétních plánech vývoje jednotlivých programů.

„IFC certifikace 2.0“ představuje vylepšení předchozí certifikační procedury „IFC 2x“. Nejdůležitější částí „IFC certifikace 2“ je podrobná kontrola kvality v rozhraní IFC jako zastřešení vlastní kontroly prováděné výrobcem softwaru.
Na světě je dnes přes 100 dodavatelů software, kteří jsou členy buildingSMART. 25 různých softwarových aplikací nyní usilují o získání certifikace IFC 2x3 V2.0. Ze čtyř aplikací, které certifikaci úspěšně absolvovaly, byl Scia Engineer první software na navrhování konstrukcí.

Dalšími úspěšnými kandidáty jsou ArchiCAD, Allplan a Revit Architecture. Tři ze čtyř certifikovaných programů patří do skupiny Nemetschek Group, která tímto podtrhuje své zaměření na strategii Open BIM.

Více informací naleznete na http://www.buildingsmart-tech.org/

O Nemetschek Scia

Firma Nemetschek Scia byla založena v roce 1974 a za dobu své existence se stala jednou z vedoucích firem v oblasti vývoje software pro návrh, výpočet a výrobu konstrukcí s podporou BIM.

Nemetschek Scia je dceřinou společností firmy Nemetschek AG – největšího evropského dodavatele stavebního software. Nemetschek Scia je součástí Nemetschek Structural Group.

Nemetschek Scia

K rukám: Francis Vanderbruggen