Soutěž User Contest 2013 - „Inspirace v projektování“ jmenovala členy poroty

Středa, 3. Červenec 2013
Software:

8. července zasedne mezinárodní odborná porota složená z předních odborníků, aby ohodnotila soutěžní projekty již osmého ročníku mezinárodní soutěže User Contest 2013

Herk-de-Stad, Belgie – Nemetschek Structural Group dnes zveřejnila jména 9 porotců, kteří zasednou v porotě mezinárodní soutěže User Contest 2013 - Inspirace v projektování.  Projekty budou posuzovány z hlediska jejich originality, prestiže a inovativního využití software. Zvláštní pozornost bude věnována projektům ilustrujícím praktické využití Open BIM.

Osmý ročník soutěže byl otevřen všem statickým a projekčním kancelářím, které používají jakýkoli software skupiny Nemetschek Structural Group - tj. programy firem Nemetschek Allplan, Nemetschek Scia, Nemetschek Engineering (Precast), Frilo a Glaser. Vítězové a nominovaní budou vybráni v následujících soutěžních kategoriích: budovy, dopravní stavby a konstrukce, průmyslové budovy a provozy, projektování a konstrukční detaily a speciální projekty.

Do soutěže bylo přihlášeno 150 projektů, z nichž 127 splnilo soutěžní podmínky. Projekty byly předloženy celkem 97 firmami z 28 různých zemí.

O porotě
Členové poroty jsou:

• Prof. Jean-Pierre Jaspart - Univerzita Liège (B)
  • Mr. David Ball - David Ball Group plc (UK)
  • Prof. Alena Kohoutkova - ČVUT Praha (CZ)
  • Mr. Dick Stoelhorst - BouwWise! (NL)
  • Mr. Yves Duchene - Bureau d’étude Greisch (B)
  • Prof. Jens Kina - KINA Ingenieursleistungen im Bauwesen (D)
  • Prof. Willy Patrick De Wilde - Univerzita Vrije Brusel (B)
  • Mr. Diter Braet - Victor Buyck Steel Construction (F)
  • Mr. Gilbert Vanden Borre - Stabiton bvba (B)

Nezávislá mezinárodní porota zhodnotí předložené projekty a vybere nominované a vítěze pro každou ze soutěžních kategorií.

Veřejné oznámení vítězů

Vítězové a nominovaní budou oznámeni prostřednictvím médií na začátku září. Současně s tím vyjde kniha Inspirations in Engineering, ve které bude každému posuzovanému projektu věnována samostatná barevná dvoustrana. Přes 5000 kopií této knihy bude distribuováno zdarma.

Každý z vítězů obdrží finanční cenu ve výši 1500 €. Celková finanční odměna tak dosáhne hodnoty 9000 €.

Dr. Ir . Jean-Pierre Rammant, ředitel Nemetschek Scia a prezident Nemetschek Structural Group, vysvětluje, „Nikdy v minulosti nebyla tato soutěž tak zajímavá a vzrušující. Prvotní pohled na předložené projekty slibuje výjimečné projekty od předních architektů, statiků, projektantů. Jsme hrdi na náš příspěvek do života komunity statiků a projektantů, kteří doslovně - posouvají hranice možného.“

Více informací
Podrobnější informace a úplná pravidla soutěže naleznete na webu User Contest 2013: https://contest.scia.net.​