SCIA vyhlašuje jubilejní 10. ročník soutěže „User Contest“, ve které každý druhý rok soutěží statici z celého světa

Čtvrtek, 1. Prosinec 2016
Software:

SCIA s radostí zve všechny uživatele programu SCIA Engineer k účasti na již 10. ročníku soutěže s podtitulem „The Art of Structural Design“. Projekty lze posílat od 1. prosince 2016 až do 28. února 2017.

Herk-de-Stad, Belgie – SCIA dnes oznámila, že začíná přijímat přihlášky a soutěžní projekty do mezinárodní soutěže svých uživatelů. Tato, dnes již proslulá, soutěž vyzdvihuje výjimečné stavební projekty a inspirující nápady architektů, statiků a projektantů z celého světa.

Hilde Sevens, generální ředitelka SCIA, k tomu říká: „Během let se z této soutěže stala významná událost, na niž se naši uživatelé i obchodní partneři vždy těší. Oslavíme již desáté jubileum a všem účastníkům dáme možnost přestavit celému světu své profesionální know-how a technické dovednosti.“

„V souladu s nově definovanou vizí naší společnosti jsme letos přidali k principů hodnocení projektů přidali některá nová hlediska jako udržitelnost a ekologický dopad“, dodává Hilde Sevens.

O soutěži

Edice soutěže 2017, „The Art of Structural Design“ je otevřena všem uživatelům, kteří používají SCIA Engineer jako nástroj pro výpočty, návrh a posudky konstrukcí. Projekty lze přihlásit v následujících kategoriích:

• Kategorie 1: Budovy
  • Kategorie 2: Dopravní stavby a konstrukce
  • Kategorie 3: Průmyslové budovy a provozy
  • Kategorie 4: Speciální projekty

Porota a ceny

Mezinárodní nezávislá porota složená z uznávaných expertů a akademiků se sejde v květnu 2017 a posoudí všechny přihlášené projekty. Hlavními kritérii budou originalita, technická obtížnost, prestiž a inovativní využití SCIA softwaru.

Pro tento ročník jsou připraveny následující ceny. Oceněno a odměněno bude šest projektů.

• a. Ceny pro jednotlivé kategorie - vítěz bude vybrán ze tří nominovaných projekt v každé kategorii
  • b. Cena poroty - porota navíc ocení jeden projekt, který se bude vyznačovat příkladným využitím BIM nebo který zaujme svým přístupem k udržitelnosti rozvoje a ochraně životního prostředí.
  • c. Cena publika - Tato cena bude udělena na základě hlasování veřejnosti na Facebookové stránce SCIA Engineer. Fanoušci mohou odevzdat svůj hlas libolnému počtu projektů.

Každý z vítězů 4 soutěžních kategorií a vítěz „Ceny poroty“ a vítěz „Ceny publika“ obdrží šek v hodnotě 1 500 €. Celková výše cen tak dosáhne 9 000 €.

Propagace a kniha User Contest

Všechny přihlášené projekty budou publikovány v knize The Art of Structural Design. Kniha vydaná ve čtyřtisícovém nákladu bude distribuována tisku a médiím, profesionálním asociacím a významným hráčům stavebního průmyslu. Kromě toho bude zdarma k dispozici elektronická e-kniha.

Nominované a vítězné projekty budou rovněž propagovány k publikování v odborných časopisech a webech.

Více informací

Praktické informace a podmínky soutěže naleznete na stránkách
The Art of Structural Design - User Contest 2017”: https://contest.scia.net

Firma SCIA byla založena v roce 1974 a za dobu své existence se stala jednou z vedoucích firem v oblasti vývoje software pro návrh a výpočet konstrukcí s podporou BIM.SCIA Engineer integruje do jedné aplikace návrh, výpočty a posudky široké škály konstrukcí zhotovených z různých materiálů. Jeho bohatá nabídka funkcí z něj činí nástroj vhodný pro všechny typy projektů: kancelářské budovy, průmyslové objekty i mosty - vše ve snadno ovladatelném prostředí. SCIA je součástí skupiny Nemetschek Group – předního světového dodavatele softwarových řešení pro architekturu, inženýring a stavební výrobu (AEC).

K rukám: Francis Vanderbruggen
Marketing Communications Manager