SCIA Engineer 18.1 ponúka novinky v návrhu betónových, oceľových i spriahnutých prvkov, nové možnosti pre BIM a efektívnejšiu každodennú prácu

štvrtok, 4 október, 2018

Herk-de-Stad, Belgicko. (pondelok, 8. september, 2018) - SCIA uvádza na trh novú verziu SCIA Engineer 18.1. Nová verzia programu pre analýzu konštrukcií a ich návrh ďalej rozširuje možnosti predstavené vo verzii 18.0.

Novinky v SCIA Engineer 18.1 zahŕňajú:

Návrh konštrukcií z viacerých materiálov a stropné systémy

SCIA Engineer 18.1 rozširuje možnosti ekonomického a prehľadne zdokumentovaného návrhu betónových, oceľových i spriahnutých konštrukcií. Nová verzia ponúka presný výpočet dlhodobých priehybov rebrových dosiek. Zabudované odporúčania publikácie SCI (Steel Construction Institute) umožňujú posudky oceľo-betónových nosníkov s viacerými otvormi a presnejší výpočet vibrácií. Vďaka tomu je možné oceľo-betónové spriahnuté stropy navrhovať efektívnejšie a ekonomickejšie.

Modul pre švajčiarsku normu SIA 262: 2013 zahŕňa možnosť navrhovať výstuž v nosníkoch a stĺpoch.

Rozšírená integrácia do BIM

Aj keď štandardom v Open BIM je stále IFC 2x3, nová verzia IFC4 si získava čoraz viac priaznivcov. SCIA Engineer 18.1 teraz priamo načítava formát IFC4 vytvorený v iných programoch a rozširuje tak možnosti spolupráce. SCIA je súčasťou celosvetovej skupiny Nemetschek Group, a tak je interoperabilita logicky v centre jej stratégie.

Lepšia použiteľnosť so zjednodušenými postupmi

Správne vyhodnotenie výsledkov výpočtu je pri návrhu konštrukcie tým zásadným krokom. Nové prostredie pre vyhodnotenie výsledkov v SCIA Engineer 18.1 ponúka statikovi množstvo podrobných výsledkov a umožňuje mu rýchlo vyhodnotiť výsledky numerickej analýzy. Tým sa môže statik ľahšie a rýchlejšie rozhodnúť o ďalšom postupe návrhu.

Cyril Heck, produktový a marketingový riaditeľ, SCIA, hovorí: "Vždy sme pri vývoji nášho software brali zreteľ na názory našich užívateľov. Naša sústavná a tesná interakcia s našimi zákazníkmi nám umožňuje rýchlejšie reagovať na ich potreby. Som veľmi rád, že sme vo verzii 18.1 dokázali uviesť do života požadované vylepšenia pre návrh spriahnutého nosníka predstaveného vo verzii 18.0. Budúci vývoj bude odrážať cennú spätnú väzbu, ktorú od našich klientov získavame prostredníctvom programu SCIA Insider, na konferenciách a pod."

Pre viac informácií o SCIA Engineer 18.1 navštívte naše stránky www.scia.net .

K rukám: Cyril Heck
Industrieweg 1007, 3540 Herk-de-Stad (Belgicko)

Tel .: (+32) 013 55.17.75
Email: c.heck@scia.net
www.scia.net

Firma SCIA bola založená v roku 1974 a počas svojej existencie sa stala jednou z vedúcich firiem v oblasti vývoja softvéru pre návrh a výpočet konštrukcií s podporou BIM. SCIA je súčasťou globálnej skupiny Nemetschek Group, popredného svetového dodávateľa softvérových riešení pre architektúru, inžiniering a stavebnú (AEC) výrobu.

SCIA Engineer integruje do jednej aplikácie návrh, výpočty a posudky širokej škály konštrukcií zhotovených z rôznych materiálov: kancelárske budovy, priemyselné objekty, mosty a pod. Tento moderný softvér umožňuje tvorbu modelu, výpočet, návrh a posudok aj prípravu projektovej dokumentácie v jednom intuitívnom užívateľskom prostredí. Základom pre vývoj SCIA Engineer je kombinácia výskumu, vývoja, inovácií a podnetov a inšpirácií od našich zákazníkov. SCIA Engineer podporuje Open BIM a ponúka certifikovaný IFC import aj export. Pre viac informácií navštívte webové stránky www.scia.net.