SCIA Engineer 21. Super Powered. Super Easy: nové revolučné rozhranie programu SCIA Engineer 21.

pondelok, 10 máj, 2021

10. mája 2021, Hasselt, Belgicko – Spoločnosť SCIA, popredný svetový vývojár softvéru na navrhovanie a analýzu konštrukcií, s potešením oznamuje vydanie novej verzie programu SCIA Engineer 21. Najnovšia aktualizácia integrovaného riešenia od spoločnosti SCIA predstavuje obrovský pokrok v možnostiach pre užívateľov a funkčnosti. Podarilo sa to dosiahnuť kombináciou prepracovaného a revolučného rozhrania s najvýkonnejším softvérom na navrhovanie a analýzu konštrukcií v odvetví.

Nové rozhranie je navrhnuté ergonomicky, dá sa plne prispôsobiť a môže sa pochváliť bezkonkurenčným zvýšením efektivity pracovných postupov. Stavebným inžinierom dokáže preukázateľne ušetriť až hodinu času denne.  Ide o skutočnú transformáciu pracovnej plochy, ktorá sa dá prispôsobiť preferovanému spôsobu práce užívateľa.

Nové revolučné rozhranie programu SCIA Engineer 21 prináša:

• Maximalizovanie pracovnej plochy (takmer 100% plochy obrazovky)

Model je teraz stredobodom pozornosti a vypĺňa takmer 100% plochy obrazovky, vďaka čomu je orientácia v projekte jednoduchšia a každý kľúčový prvok možno vidieť v jednom zobrazení. Model je tiež o 50 % väčší ako v predchádzajúcich verziách programu SCIA Engineer a aktuálnych konkurenčných softvéroch. Stavební inžinieri sa tak môžu sústrediť na navrhovanie a nemusia si neustále upravovať zobrazenie, čím šetria drahocenný čas.

• Inteligentnejšie pracovné stanice a ergonomické panely nástrojov

Už žiadne preplnené ponuky, ktoré len zaberajú miesto. Inteligentné prehľadné panely nástrojov programu SCIA Engineer 21 zobrazujú všetky najčastejšie používané funkcie programu SCIA Engineer na jednom mieste, takže sú kedykoľvek dostupné.  Okrem toho si môžete vytvoriť prispôsobené panely nástrojov, kde budete mať prehľadne usporiadané svoje obľúbené funkcie. Elegantne navrhnutý inteligentný panel nástrojov spoločnosti SCIA navyše inžinierom umožňuje mať súčasne otvorené panely nástrojov pracovných postupov (napríklad pre Oceľ a Výsledky). Dokonale sa tak hodí na iteračné projekty tvoriace väčšinu projektov stavebných inžinierov.

• SCIA Spotlight

Učte sa za pochodu s nástrojom SCIA Spotlight. Ide o zásadnú inováciu, ktorá do srdca prostredia vkladá inteligentný nástroj na vyhľadávanie.  Stačí začať písať a okamžite nájdete funkciu alebo príkaz. Nástroj Spotlight je až 10-krát rýchlejší ako vyhľadávanie pomocou tradičných rozhraní s ponukami. .

• Úplné prispôsobenie v reálnom čase

Pracovná plocha odteraz patrí stavebným inžinierom, aby si mohli robiť veci po svojom vďaka jednoduchému prispôsobovaniu ponúk a panelov nástrojov počas práce. Jedným kliknutím myši a bez prerušenia aktuálne vykonávanej akcie možno funkcie presúvať na panel nástrojov alebo z neho tak, ako to inžinierovi, jeho projektu či tímu (úpravy sa dajú zdieľať medzi tímami) vyhovuje.

Hilde Sevens, výkonná riaditeľka spoločnosti SCIA, hovorí: „Ide o statický softvér prvý svojho druhu - užívateľské prostredie bolo veľmi starostlivo a ergonomicky prepracované tak, aby sa  minimalizoval pohyb a klikanie myšou. Vďaka tomu statici ušetria ohromné množstvo času doslova pri každej akcii. Súčasne s tým sa zväčšila pracovná plocha pre projekt. Stručne povedané, ponúkli sme statikom úplnú kontrolu nad ich modelmi. Sme presvedčení, že sme urobili bezprecedentnú zmenu produktu - SCIA Engineer sa zmenil na produkt, s ktorým sa statik naučí veľmi rýchlo pracovať a s ktorým je potom aj vlastná práca veľmi jednoduchá. Verziou 21 chceme naplniť potreby každého statika a ušetriť im tak jednu z najcennejších komodít – čas! Táto nová verzia SCIA Engineer 21 je jedinečná a predstavuje tak unikátne a revolučné riešenie na trhu.“

Za posledných 40 rokov venovala spoločnosť SCIA významné množstvo času zhromažďovaniu spätnej väzby od užívateľov, aby dokonale porozumela tomu, čo od softvéru používaného na tvorbu konštrukcií zajtrajška, vyžadujú. Na základe tohto prehľadu spoločnosť SCIA investovala do inovácií, ktoré podporili vývoj programu SCIA Engineer. Stal sa tak z neho najvýkonnejší stavebný softvér na svete schopný spracovať konštrukciu akejkoľvek veľkosti či akéhokoľvek tvaru – od jednoduchých každodenných projektov až po tie najzložitejšie výzvy. V minulosti išla ruka v ruke s týmto bezkonkurenčným výkonom a rozsahom aj zložitosť, najmä pri rozhraniach založených na objektoch, aké dnes využívajú takmer všetky stavebné softvéry. Talentovaní odborníci na užívateľské rozhranie a užívateľskú skúsenosť zo spoločnosti SCIA však počas uplynulých dvoch rokov strávili tisícky hodín sledovaním spôsobu práce inžinierov. Po vzájomných rozhovoroch nakoniec vyvinuli užívateľské rozhranie, ktoré s nimi funguje v dokonalej harmónii. Množstvo pohybov myšou a kliknutí dokázali pri každej akcii zredukovať o viac ako 20 %.  SCIA Engineer 21 predstavuje budúcnosť návrhu rozhrania dostupnú už dnes, vďaka čomu sa mimoriadne výkonný softvér používa mimoriadne jednoducho.

Nele Deckers, riaditeľka pre produkty a dizajn zo spoločnosti SCIA, dodáva: „Bolo mi naozaj cťou stráviť toľko času prácou s našimi talentovanými užívateľmi. Vďaka tomu som dokonale pochopila súčasné pracovné postupy aj budúce požiadavky a mohla ich transformovať na produkt, ktorý dnes ponúkame – nevšedné, nové a jedinečné rozhranie programu SCIA Engineer 21, ktoré predstavuje revolúciu v spôsobe práce stavebných inžinierov s naším softvérom.  Prijali sme výzvu, aby sa tento neuveriteľne výkonný softvér mimoriadne jednoducho a intuitívne používal. Čísla hovoria samé za seba. Inžinierom sme efektívne vrátili hodinu času denne a zároveň sme o 75 % skrátili čas potrebný na osvojenie si práce so softvérom.“

Vitajte v budúcnosti.

Ďalšie informácie o programe SCIA Engineer 21 a možnosť získania bezplatnej skúšobnej verzie nájdete na www.scia.net or www.21.scia.net.

SCIA NV
Pre: Pani Katrien De Geest
Director Marketing

Kempische Steenweg 309/0.03
3500 Hasselt (Belgicko)
Tel.: +32 11 948610

Email: k.degeest@scia.net

O spoločnosti SCIA

Spoločnosť SCIA, založená v roku 1974, sa stala jedným z popredných svetových vývojárov softvéru na navrhovanie a analýzu konštrukcií, ktorý podporuje spracovanie modelov Open BIM. SCIA je stopercentná dcérska spoločnosť globálne pôsobiacej skupiny Nemetschek Group, popredného globálneho poskytovateľa softvéru pre oblasť architektúry, inžinierstva a stavebníctva. Táto skupina je zároveň jedinou podnikovou skupinou zastrešujúcou celý životný cyklus stavebných a infraštruktúrnych projektov. Hlavným cieľom spoločnosti SCIA je pomáhať užívateľom pri tvorbe tých najlepších konštrukčných návrhov. Tento cieľ spoločnosť napĺňa ponukou špičkového výkonného softvéru, ktorý aj na základe vstupu od zákazníkov neustále zlepšuje a inovuje. SCIA poskytuje riešenia pre všetky typy spoločností a inžinierskych pracovných postupov od federatívnych modelov až po integrované.

SCIA Engineer je integrovaný softvér na analýzu a návrh konštrukcií z rôznych materiálov pre všetky typy konštrukcií s ergonomicky navrhnutým revolučným rozhraním, ktoré umiestňuje projekt do stredobodu pozornosti. Vďaka širokej škále funkcií je ideálnym pomocníkom pri návrhu kancelárskych budov, priemyselných závodov, mostov či akýchkoľvek iných konštrukcií. Všetko je dostupné z toho istého prostredia, ktoré sa dá jednoducho naučiť aj používať. Za softvérom stojí tím oddaných a nadšených odborníkov spoločnosti SCIA na stavebné inžinierstvo. SCIA Engineer podporuje modely Open BIM a má certifikát IFC na import a export. Ďalšie informácie nájdete na www.scia.net,

O skupine Nemetschek Group

Skupina Nemetschek Group je priekopníkom v oblasti digitálnej transformácie odvetvia architektúry, inžinierstva a stavebníctva. Svojimi inteligentnými softvérovými riešeniami zastrešuje celý životný cyklus projektov budov a infraštruktúry a vedie svojich zákazníkov v ústrety digitalizovanej budúcnosti. Ako jedna z popredných podnikových skupín na celom svete zvyšuje skupina Nemetschek Group kvalitu stavebného procesu a zlepšuje digitálne pracovné postupy pre všetkých, ktorí sú do stavebného procesu zapojení. Vďaka tomu je možné navrhovať, stavať a spravovať konštrukcie s vyššou efektivitou využitia zdrojov, lepšou trvalou udržateľnosťou a vyšším dôrazom na životné prostredie. Dôraz sa kladie na použitie otvorených štandardov (Open BIM). Portfólio spoločnosti zahŕňa aj digitálne riešenia na vizualizáciu, 3D modelovanie a animáciu. Inovatívne produkty 15 značiek skupiny Nemetschek Group v štyroch zákaznícky orientovaných segmentoch používa približne šesť miliónov užívateľov na celom svete. Skupina Nemetschek Group založená prof. Georgom Nemetschekom v roku 1963 v súčasnosti zamestnáva viac ako 3 000 odborníkov.

Spoločnosť je verejne kótovaná od roku 1999 a jej akcie sú obchodovateľné na burzách MDAX a TecDAX. V roku 2020 dosiahla tržby vo výške 596,9 milióna EUR a EBITDA vo výške 172,3 milióna EUR.