SCIA AutoConverter. True Automation: from Structural to Analysis model – A real game-changer!

Úterý, 16. Červen 2020
Čeština

Hasselt, Belgie, 16. června 2020 - SCIA dnes informuje o uvedení nového produktu na trh - SCIA AutoConverter. Jedná se o unikátní a revoluční aplikaci, které rozšiřuje stávající portfolio firmy SCIA a která mění způsob práce statika v rámci BIM procesu.

Ve SCIA, spolu s našimi partnery ze skupiny Nemetschek, víme, že spolupráce mezi dílčími profesemi včetně architektů, kresličů, statiků a dalších je základem pro vytvoření bezpečného, ekonomického a ekologického projektu. Proto se soustavně zabýváme hledáním nových možností pro zlepšení pracovního postupu tak, aby se BIM stal přijatelnou a efektivní cestou pro všechny zainteresované strany, včetně statiků.

Hilde Sevens, Chief Executive Officer, SCIA, říká: „BIM se ve světě projektování a statiky stává stále aktuálnějším a důležitějším faktorem. SCIA byla vždy propagátorem BIM a nyní, díky SCIA AutoConverter, učinila velký skok vpřed. Jsme hrdi na to, že jsme první, kdo statikům přináší kvalitní OpenBIM řešení.Připravte se na změnu, protože nyní se statici mohou plně zapojit do pracovního postupu BIM, ušetřit tak významné množství času a osvobodit se od závislosti na jediném produktu.“

Statici dlouho stáli na okraji praktického využití BIM postupů. Často museli modely vytvářet znovu a ztráceli dlouhé hodiny a dny nad namáhavým znovuvytvořením modelů. Museli řešit i opakované změny v konstrukčním modelu, snažili se omezit nebezpečí ztráty dat, zatímco by mohli své znalosti uplatnit tam, kde je cítí nejlépe - ve výpočtech a v posudcích.

SCIA AutoConverter je rychlý, přesný a spolehlivý nástroj, který statikovi umožní převést konstrukční model z jakékoli CAD aplikace na kvalitní a přesný výpočtový model.

SCIA AutoConverter LEPŠÍ BIM - plné začlenění statika do BIM ​
Statik a modelář mohou nyní efektivně spolupracovat s využitím jednoduchého pracovního postupu. Cloudová aplikace umožňuje statikovi rychle převést konstrukční model z jakéhokoli CAD programu na výpočtový model.

SCIA AutoConverterAUTOMATIZACE - úspora času, eliminace opakované tvorby modelů
Automaticky převedete jakýkoli 3D konstrukční model na kvalitní výpočtový model, bez zdlouhavého opakovaného modelování a zadávání dat.

SCIA AutoConverterKONTROLA - statik má plnou kontrolu nad výpočtovým modelem
Získáte plnou kontrolu nad tvorbou výpočtového modelu. S využitím vestavěných postupů model snadno zkontrolujete a během okamžiku vytvoříte výpočtový model.

SCIA AutoConverterSPOLUPRÁCE - snadná správa revizí
Díly centrálnímu cloudovému úložišti a platformě pro řízení projektu založené na Allplan Bimplus mají všichni účastníci projektu stále aktuální informace. Vestavěná správa revizí zajistí, že jakékoli změny konstrukčního modelu se okamžitě promítnou do výpočtového modelu bez ztráty specifických výpočtových dat. A naopak, změny ve výpočtovém modelu jsou správně zaneseny do konstrukčního modelu.

Nigel Rees, Business Strategy Manager and Strategic Project Lead, Allplan, poznamenal: „Kombinace Allplan Bimplus a SCIA AutoConvertor nabízí otevřený a integrovaný pracovní postup pro BIM. Statikům a modelářům umožňuje vytvářet výpočtové modely z jakéhokoli zdroje s daleko větší přesností než kdykoli předtím. Reaguje tak na požadavky našich společných klientů na spolehlivé řešení. Partnerství mezi SCIA a Allplan spojuje dohromady naše dlouholeté zkušenosti. Společně jsme vyvinuli průlomovou technologii, která opět jednou zatřese naším odvětvím.“

Díky tomu, že modely jsou uloženy a sdíleny v cloudu, každý člen projekčního týmu má přístup k datům - kdykoli a kdekoli. SCIA AutoConverter je vpravdě globální platforma pro spolupráci na projektu, neboť umožňuje modelářům soustředit se na modelování a statikům na statiku.

Herman Ooging, Head of Strategic Alliances, SCIA, k tomu říká: „Vyvinuli jsme unikátní řešení pro statiky, kteří pracují ve federativním BIM prostředí. Naše specializovaná webová aplikace pomáhá statikům převádět konstrukční modely obdržené z jakéhokoli CAD systému na model výpočtový. Jednou z výhod našeho řešení je, že právě statik má plnou kontrolu nad tvorbou výpočtového modelu. To je důležité s ohledem na to, že právě statik je odpovědný za výpočtový model a za výsledky získané z tohoto modelu. Proto je velmi důležité mít nad procesem úplnou kontrolu.“

Jste na změnu připraveni?

Pro více informací o SCIA AutoConverter navštivte naše stránky  www.scia.net.

Firma SCIA byla založena v roce 1974 a za dobu své existence se stala jednou z vedoucích firem v oblasti vývoje software pro návrh a výpočet konstrukcí s podporou BIM. SCIA je součástí globální skupiny Nemetschek Group, předního světového dodavatele softwarových řešení pro architekturu, inženýring a stavební výrobu(AEC) a jediné korporátní skupiny pokrývající celý cyklus stavebních projektů s více než 5 miliony zákazníků po celém světě.  Hlavním cílem SCIA je pomoci svým uživatelům vytvářet ten nejlepší konstrukční návrh. Abychom toho dosáhli, nabízíme výkonný, špičkový software, který je neustále vylepšován, inovován a který reflektuje požadavky našich zákazníků.

SCIA Engineer integruje do jedné aplikace návrh, výpočty a posudky konstrukcí všech typů a velikostí zhotovených z různých materiálů. Jeho bohatá nabídka funkcí z něj činí nástroj vhodný pro všechny typy projektů: kancelářské budovy, průmyslové objekty i mosty - vše ve snadno ovladatelném prostředí. Software SCIA stojí na základech odhodlaných a zapálených pracovníků sdílejících nadšení pro stavební inženýrství. SCIA Engineer podporuje Open BIM a nabízí certifikovaný IFC import i export.

SCIA NV
K rukám: Katrien De Geest