SCIA Engineer 16.1 ďalej rozvíja široké možnosti pre navrhovanie stavebných konštrukcií predstavené vo verzii 16

pondelok, 14 november, 2016

Kontinuálny vývoj priamo inšpirovaný samotnými užívateľmi prináša ďalšiu verziu úspešného softvéru pre statikov

Herk-de-Stad, Belgicko, (14. novembra 2016) - SCIA, popredný globálny dodávateľ výpočtového softvéru podporujúceho BIM, uvádza na trh SCIA Engineer 16.1.Táto verzia obsahuje početné vylepšenia a rozšírenia najmä v oblasti normových posudkov, seizmických výpočtov, BIM a každodennej praxe.

"V tejto, tento rok už druhej verzii sme sa sústredili primárne na to, aby sme ponúkli pridanú hodnotu našim zákazníkom s uzavretou servisnou zmluvou. Väčšina funkcií a rozšírení predstavených v tejto verzii vychádza zo spätnej väzby, ktorú si nesmierne ceníme. ", hovorí Hilde Sevens, generálna riaditeľka SCIA. "Tieto nové možnosti ďalej rozširujú možnosti použitia nášho kľúčového produktu. Sme hrdí na ucelenosť a komplexnosť nášho riešenia pre navrhovanie budov z viacerých materiálov."

Medzi najzaujímavejšie vylepšenia patria:

Pre európskych zákazníkov:

• Kompletný pracovný postup pre návrh železobetónových nosníkov, stĺpov a rebier podľa Eurokódov.
  • Vylepšená integrácia "Posudku v reze" do celkového pracovného postupu.
  • Návrh kotevných dosiek stĺpov plne v súlade s príslušnými normami vrátane spevňujúceho účinku betónového bloku.
  • Výpočtové možnosti rozšírené o seizmické spektrum podľa poslednej verzie holandskej normy NPR 9998.
  • Návrh spriahnutých nosníkov reflektujúci najnovšie britské štúdie a najmodernejšie geometrie profilovaných plechov.

Pre amerických klientov:

• Návrh spriahnutých nosníkov vrátane zohľadnenia prelamovaných nosníkov.
  • Úplne nové riešenie pre návrh železobetónových dosiek podľa ACI 318-14.
  • Metóda ekvivalentných priečnych síl v súlade s americkými predpismi vrátane zohľadnenia kapitoly 2 z normy ASCE 7-10.

BIM

Aj v tejto poslednej verzii pokračuje SCIA v aktívnej propagácii Open BIM. Spracovanie extrémne veľkých IFC súborov bolo optimalizované a výsledkom je výrazné skrátenie času potrebného na načítanie takéhoto súboru a efektívnejšie využitie operačnej pamäte. Prepojenie s Revitom vo verzii 16.1 teraz podporuje Revit 2017 (zostavenie 297).

Okrem vyššie uvedených noviniek prináša SCIA Engineer 16.1 tiež mnoho vylepšení pre každodennú prácu.

Viac informácií o SCIA Engineer 16.1 a možnosť stiahnutia bezplatnej skúšobnej verzie nájdete na: http://www.scia.net

Spoločnosť SCIA bola založená v roku 1974 a za dobu svojej existencie sa stala jednou z vedúcich firiem v oblasti vývoja softvéru pre návrh a výpočet konštrukcií s podporou Open BIM. SCIA Engineer integruje do jednej aplikácie návrh, výpočty a posudky všetkých typov konštrukcií vyrobených z rôznych materiálov. Jeho široká ponuka funkcií robí z neho nástroj vhodný pre všetky typy projektov: kancelárske budovy, priemyselné objekty a mosty, to všetko v rámci rovnakého ľahko použiteľného prostredia. SCIA je súčasťou Nemetschek Group - celosvetovo vedúceho dodávateľa softvéru pre AEC (Architecture, Engineering, Construction) priemysel.

K rukám: Cyril Heck
Industrieweg 1007, 3540 Herk-de-Stad (Belgium)

Tel .: (+32) 013 55.17.75
Email: c.heck@scia.net