Hoe kunt u de melding over nieuwe SCIA Engineer versies/patches uitschakelen?

Als een SCIA Engineer gebruiker niet de laatste versie of patch van de software gebruikt, wordt er standaard een melding hierover weergegeven in de software zelf (als de gebruiker verbonden is met het internet).

SCIA Engineer - New version available

Dit type van meldingen kan uitgeschakeld worden door middel van het aanpassen van de Registry. Op deze manier wordt het proces dat verbinding maakt met de SCIA servers en informatie over de huidige software versie download, niet gestart.

De te doorlopen stappen zijn:

1. Ga naar het menu Start van Windows en zoek naar “regedit”. Start vervolgens “regedit.exe”.

2. Ga naar “Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\SCIA\ESA\15.2\UpdateData\Config”. Maak hier een nieuw item aan van het type DWORD met de naam “DisableUpdate” en voer een waarde in verschillend van 0.
    SCIA Engineer - Disable update

3. Ga naar “Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\SCIA\ESA\15.2\UpdateData\Patch”.
    Stel voor “DisableNotification” een waarde in verschillend van 0.
    Stel voor “ShowNotification” een waarde in gelijk aan 0.
    SCIA Engineer - Disable notification

Na het heropstarten van SCIA Engineer zal de melding in verband met een nieuwe versie/patch van SCIA Engineer niet langer weergegeven worden.