Hoe de laatste versie van Allplan donwloaden?

U kan de officiële laatste versie van Allplan downloaden van op de ftp-server van Scia.

Stap ​1: Toegang

• Open met een ftp-downloadprogramma de volgende link:
    • een link van de ftp-server: ftp2.scia.be/Int/Allplan/
    • een gebruikersnaam: INTdown
    • een wachtwoord: aeneas
  • Indien u geen ftp programma heeft, kan u met een browser of Windows Verkenner toegang krijgen middels volgend adres:

Stap 2: Downloaden

Download de directory van de laatste versie met al zijn bestanden (+/- 1,30 GB).
Zorg tijdelijk voor 3 GB vrije schijfruimte op uw lokale harde schijf voor de verderzetting van de procedure.

Stap 3: Samenstellen DVD

• Dubbel-klik op het bestand "hjsplit.exe"  om de verschillende files samen te voegen. Kies voor "Join", selecteer het bestand met index 001 en klik op "Start"
  • Laat de PC enige tijd werken en sluit daarna af met "Close", er staat nu een groot zip bestand van +/- 1,36 GB in deze nieuwe directory
  • Dit zip bestand dient u uit te pakken naar een andere directory

Stap 4: DVD Schrijven

U kan de inhoud van deze nieuwe directory branden op een dvd, of meteen de installatie uitvoeren vanaf deze directory op de harde schijf. Zorg dat de setup.exe in de root van de dvd komt te staan, dus niet de subdirectory kopiëren, maar de inhoud van de subdirectory.
Test de dvd door hem eens opnieuw in de dvd-lade te schuiven en kijken of deze opstart (handmatig of automatisch).
Als deze test lukt, mag u de tijdelijke bestanden wissen van de harde schijf

Stap 5: De installatie

Nu kan u de dvd gebruiken alsof u de dvd van Scia heeft ontvangen.
Kijk ook vooraf naar de installatienota voor een correcte installatie.

Referentienummer:
AP0002