Hoe de laatste versie van Allplan downloaden?

U kan de laatste versie van Allplan downloaden van op de ftp-server van scia.

• STAP 1: TOEGANG
  1. Open met een ftp-downloadprogramma de link ftp2.scia.be/Int/Allplan/ met als gebruikersnaam INTdown en als wachtwoord aeneas
  2. Indien u geen ftp programma heeft, kan u met een browser of Windows Verkenner toegang krijgen middels volgend adres: ftp://INTdown:aeneas@ftp2.scia.be/Int/Allplan
  • STAP 2: DOWNLOADEN

Download de gewenste versie met al zijn bestanden (+/- 1,30 GB)
Zorg tijdelijk voor 3 GB vrije schijfruimte op uw lokale harde schijf voor de verderzetting van de procedure.

• STAP 3: BESTANDEN UITPAKKEN
  1. Versies ouder dan 2012-0:  dubbel-klik op het bestand "hjsplit.exe"  om de verschillende files samen te voegen. Kies voor "Join", selecteer het bestand "Allplan 2011-1-5.zip.001" en klik op "Start". Laat de PC enige tijd werken en sluit daarna af met "Close", er staat nu een groot zip bestand van+/- 1,36 GB in deze nieuwe map. Dit zip bestand dient u uit te pakken naar een andere map.
  2. Vanaf versie 2012-0: Pak het zip bestand uit naar een nieuwe map.
  • STAP 4: DVD SCHRIJVEN

U kan de uitgepakte bestanden branden op een dvd, of meteen de installatie uitvoeren vanop de harde schijf. Zorg dat de setup.exe in de root van de dvd komt te staan, dus niet de subdirectory kopiëren, maar de inhoud van de subdirectory.
Test de dvd door hem eens opnieuw in de dvd-lade te schuiven en kijken of deze opstart (handmatig of automatisch).
Als deze test lukt, mag u de tijdelijke bestanden wissen van de harde schijf

• STAP 5: DE INSTALLATIE

Nu kan u de dvd gebruiken alsof u de dvd van SCIA heeft ontvangen. Kijk ook vooraf naar de installatienota voor een correcte installatie.

Referentienummer:
AP0002