Hoe een volledige deïnstallatie van Allplan uitvoeren?

Volledige deïnstallatie van Allplan.

1. Maak een backup aan van bepaalde bestanden indien gewenst (bv. Prj, Std, Usr)
  2. Voer de deïnstallatie van Allplan uit:
    • Het programma kan gedeïnstalleerd worden zoals elk ander windows conform software pakket.
      • Start > Control panel > Software of Add /remove software
      • Selecteer Nemetschek Allplan en klik uninstall of remove
    • Na deze deïnstallatie blijven er nog steeds sporen achter in de registers van Windows. Deze dienen  handmatig verwijderd te worden, anders bestaat bij een herinstallatie de kans dat het pakket zich op dezelfde (foute) manier installeert als tevoren. Daarom opent u de registry met administrator rechten door:
      • Start > Run/uitvoeren > typ "regedit" + enter
      • Zoek de volgende 2 sleutels op en wis ze met de delete-knop: (Indien u behalve Allplan nog andere Nemetscheksoftware heeft, dan dient u voorzichtiger te zijn bij het wissen van de sleutels en enkel deze van Allplan 20xx te verwijderen.)
        • HKEY_CURRENT_USER\Software\Nemetschek
        • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nemetschek
    • Wis de directory "C:\Program Files\Nemetschek\Allplan" of de directory waar u het Allplan pakket heeft geïnstalleerd.
    • Na de deïnstallatie en het manueel wissen van de twee sleutels in de registry, dient u veiligheidshalve de PC opnieuw op te starten.
  3. U kan nu indien gewenst Allplan herinstalleren met de DVD.